Nieuwe muziek van Rotterdamse acts

Nieuwe muziek van Rotterdamse acts

Op Grazen is regelmatig informatie te vinden over actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse muziekscene. In dit overzicht wordt bijvoorbeeld het afscheid van Face Tomorrow aanstaande zondag bij De Unie en Rotown aangekondigd. Maar inmiddels zijn er al weer veel nieuwe optredens van Rotterdamse acts om aan te kondigen.

Gery Mendes is een rapper, vocalist, producer en acteur die al een paar jaar geleden in eigen beheer het album This Is Not An Album… This Is A Phase uitbracht. De afgelopen jaren trad hij met zijn band op maar deelde ook het podium met Winne, Kyteman, Pete Philly & Perquisite en Pan Afrikanz. Aanstaande zaterdag 24 november treedt hij vanaf 20.00 uur op in Bird. Hij biedt muziek uit de begintijd maar ook voorproefjes van het nieuwe album. De entreeprijs is 8 euro.

Mels Bol drumde bij groepen als Crusade (Rotterdamse rock & undergroundband), Cuby and the Blizzards (Drentse bluesband) en is nog actief in The Relatives (Brits-Nederlandse 6 mans formatie) en in vele Big Bands.

Maar hij schrijft zelf ook teksten en muziek. In 2011 is Mels Bol het initiatief Melle project gestart waaruit de Melle Band is ontstaan. Voor het album Niemand Kent Iemand gebruikte hij zijn eigen levenservaring als inspiratiebron. De cd wordt zaterdag 24 november vanaf  20.00 uur gepresenteerd in de kleine zaal van Theater Zuidplein.

De avond wordt geopend door schrijver en radiomaker Henk Weltevreden. Saxofonist en oprichter/leider van de Bill Bakers Big Band Wim Zweekhorst neemt de presentatie voor zijn rekening.

Nieuwe muziek van Rotterdamse acts © Ramses Singeling

Rottt presenteert zaterdag 24 november voor 5 euro vanaf 22.00 de Rotterdammer Goslink met zijn Nederlandstalige liedjes vol melancholie, humor en troost! Hij begeleid zichzelf op zijn zelfvervaardige instrumenten zoals een fruitkist-cello, houtrestjes-contrabas en een drempellapsteel. Ook Floyd en Joost DJ Show en Mevrouw Tamara zullen optreden bij Roodkapje.

Vocaliste en mc Sevdaliza vluchtte samen met haar ouders vanuit Iran naar Nederland. Al op jonge leeftijd raakte ze verliefd op hiphop en in 2005 deed ze mee aan de Grote Prijs van Nederland, ze won samen met zangeres Ninthe de publieksprijs. Na een aantal jaar niet met muziek bezig te zijn geweest besloot ze in 2011 haar droom definitief na te jagen en zich te concentreren op een carrière als artiest. Donderdag 29 november presenteert ze haar ep ZwartGoud vanaf 21.00 uur in Bird. De toegang bedraagt 5 euro. Sevdaliza vertelt met haar muziek scherpe verhalen, omlijst met een ruwe sound vol invloeden van grime, ambient en elektronica.

Kikvors is een tamelijk uniek Rotterdams platform dat op professionele doch non-commerciële wijze de lokale muzikale gang van zaken met frisse energie wil injecteren. Het is de bedoeling om een interessant mengsel van zowel lokale als internationale artiesten op een eigenzinnige wijze op de planken te zetten om zo het creatieve muzikale klimaat in de stad te versterken. Het platform wordt geleid door Rotterdamse muzikanten die vanuit een onderlinge samenwerking en in nauw contact met podia en (inter)nationale artiesten hun passie voor muziek concreet vorm willen geven binnen het Nederlandse culturele wezen.

Op 1 december is vanaf 20.00 uur de tweede uiting met Kikvors 2.0. Een rammelende muziekavond rond drie botsende en brekende acts op het podium van Roodkapje. Met Harry Merry, Gul Night Out, De Koning der Dieren en David Fagan van Rats on Rafts zal als dj optreden.

De Rotterdamse reggaesensatie Rass Motivated geeft zondag 2 december vanaf 21.00 uur samen met zijn band The Essence een exclusief voorproefje van zijn aankomende album. Dat album zal naar verwachting in het voorjaar van 2013 uitgebracht worden. Vorig jaar december won Rass Motivated de VSB Music Matters Award en was hij zodoende een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam. Het concert kost 5 euro.

Gold is een nieuwe rockformatie uit Rotterdam. De band presenteert 8 december vanaf 21.00 uur het debuutalbum Interbellum. Het album komt uit via het Duitse Ván Records, bekend van onder meer Vanderbuyst. De spil van de groep wordt gevormd door zangeres Milena Eva en gitarist Thomas Sciarone. Gold biedt een aanstekelijke combinatie van seventies rock met invloeden uit de jaren ’60 soul en het scherpe randje van de eighties. De toegang is gratis en na afloop kunnen de voetjes van de vloer tijdens Elle Bandita’s clubavond SheBang.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra