Bonheur Theaterbedrijf in de bres

Bonheur Theaterbedrijf in de bres (c Arthur Vriens / Bonheur)

Het cultuurplan voor de komende jaren heeft al veel slachtoffers gemaakt onder de toneelgezelschappen. Zo heeft het O.T. Theater aangegeven te gaan stoppen. Jeugdtheater Hofplein voert actie en ook Bonheur is nog aan het strijden. En het gezelschap vraagt steun aan de bezoeker.

Want de definitieve beslissing over de verdeling van de cultuurgelden voor de komende jaren valt tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad in november. Tenminste tot dat moment zal Bonheur vechten voor haar voortbestaan en voor een divers en kwalitatief hoogstaand kunstaanbod in Rotterdam.

Bonheur bracht de afgelopen periode verschillende stukken op de planken zoals Rotterdam en Schuld en Boete en dat hopen ze nog lang te blijven doen. Daartoe is de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur bewerkt met verweerschriften, brieven, reacties en gesprekken. Bij de gemeenteraad is inmiddels een alternatief plan neergelegd. Bonheur wilt de raad overtuigen van de haalbaarheid van dit plan door op korte termijn aan te tonen dat het ons lukt om voor een periode van 4 jaar €100.000 per jaar uit nieuwe bronnen te genereren.

Bonheur Theaterbedrijf in de bres

De eigen inkomsten van Bonheur bestaan momenteel voornamelijk kaartverkoop, verhuur van het pand en het ontwikkelen van projecten voor andere instellingen, en bedragen gemiddeld zo’n 20% van het totale budget. Bezoekers wordt nu gevraagd om een periodieke gift. Dat moet voor een nieuwe financiële injectie zorgen. Bonheur heeft de ANBI cultuurstatus en dat garandeert verregaande mogelijkheden tot belastingaftrek. Meer uitleg en rekenvoorbeelden is hier te vinden op www.bonheur.nl.

Mogelijke donateurs kunnen zich uiterlijk in de derde week van oktober melden. Dit kan door te mailen naar donateur@bonheur.nl of door te bellen naar 010 4046716.

Ondertussen werkt de groep ook nog aan hun nieuwe voorstelling ‘De Troost van Vreemden’, wederom naar een door Peter Sonneveld bewerkte roman van Ian McEwan. De première hiervan is op 2 november ’12. En dan is er vrijdag 19 oktober ook nog hun altijd goed verzorgde Theatersalon.
www.bonheur.nl.

Bonheur Theaterbedrijf in de bres

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra