Aristide Maillol in de Kunsthal

Aristide Maillol in de Kunsthal

Na Hanson, Noguchi, Moore en Giacometti is Aristide Maillol de volgende beeldhouwer waar een tentoonstelling aan wordt gewijd in de Kunsthal. Vanaf 15 september kan daar een selectie van zijn werk worden bewonderd.

Aristide Maillol (1861-1944) is een Franse beeldend kunstenaar. Geïnspireerd door kunstenaars als Gauguin begon hij zijn carrière met het maken van schilderijen en tapijten. Later breidde hij zijn kunstenaars schap uit en hield hij zich vooral bezig met het maken van beeldhouwkunst. Maillol staat vooral bekend om zijn monumentale vrouwenfiguren. Bijzonder aan zijn werk is dat hij volgens de richtlijnen van de klassieke beeldhouwkunst te werk ging, maar daarbij gebruikmaakte van elementen uit de moderne tijd zoals vorm, ritme en stijl.

Het is niet de eerste keer dat het werk van Maillol in Rotterdam te zien is. Honderd jaar geleden, in 1913, werd Maillol’s eerste buitenlandse tentoonstelling namelijk georganiseerd door de Rotterdamsche Kunstkring. Dit keer is er weer sprake van een primeur. Naast de sculpturen zullen namelijk een tiental nooit eerder getoonde tekeningen, enkele vroege en late schilderijen en studies te bewonderen zijn. Centraal in de tentoonstelling staat de moderniteit in het werk van Maillol, waardoor hij als kunstenaar de grens van de 21e eeuw over wordt getrokken.

Aristide Maillol in de Kunsthal

Het werk van Maillol is van 15 september t/m 10 februari 2013 iedere dag (behalve op maandag) in de Kunsthal te zien. Voor tijden en toegangsprijzen kun je terecht op www.kunsthal.nl.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk