‘Zwaar Metaal’ bij Havenmuseum

Zwaar Metaal bij het havenmuseum (c Martijn Smeets / Havenmuseum)

Ter ere van het tienjarige lustrum van Het Havenmuseum is er zaterdagochtend 8 september een uniek gratis concert waarbij het geluid van de haven, het metaal en de motoren van de collectie van Het Havenmuseum ook instrumenten zijn.

Het terrein van het Havenmuseum bij de Leuvenhaven wordt de afgelopen tijd al wat vaker gebruikt voor culturele evenementen. Zo was er in april Stand out to the Sea, een cultureel havenfestival waarbij een bont gezelschap van kunstenaars, muzikanten, dj’s, verhalenvertellers, jong talent en oude rotten de – in het hart van Rotterdam gelegen – historische haven weer tot leven trachtte te brengen. Er waren rondvaarten, muzikale optredens, jeugdtheater, een loopbruggenmodeshow en een spectaculair kranenballet met abseilers te zien.

Het Havenmuseum moet zich ook wat meer tonen want in het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur voor de periode 2013/2016 wordt voorgesteld om de bijdrage aan Het Havenmuseum nagenoeg te halveren. Daarom werd in juni nog een benefiet gehouden met medewerking van Rotterdamse artiesten als Jules Deelder, Jos Valster, Jaap Gerritse, Pierre van Duijl, Big Jay en Monta.

Voor het aanstaande Zwaar Metaal Concert op zaterdag 8 september om 11:30 werken de slagwerkers van Arend Niks, gitarist Andrea Suntrop, Art Vark, het Utrechtse Studenten Cantorij en Helloise mee. De artiesten worden gekoppeld aan motors van verschillende schepen. Het geluid van de motoren en stevig slagwerk in combinatie met de artiesten levert een uniek concert op! Alles vindt plaats onder de bezielende leiding van  Keimpe de Jong en Ahrend Niks, twee bekende Rotterdamse muzikanten die veel ervaring hebben met bijzondere projecten. Voordat het concert losbarst warmen Nino & Frankie het publiek vanaf 11:00 alvast op.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra