‘Blown Away’ in de Fenixloodsen

Blown Away in de Fenixloodsen

Rotterdams Philharmonisch Orkest blazen samen met Gem Records.

De Fenixloodsen op Katendrecht blijken uiterst geschikt te zijn voor culturele evenementen. De expositie van de afgestudeerde studenten van de Willem De Kooning Academie vindt er al twee jaar plaats en aan het begin van dit jaar was de eerste editie van de Raw Art Fair een succes (zie ook onze documentaire over de Rotterdamse kunstbeurzen van afgelopen februari). Tijdens de evenementen waren er ook wel afterparty’s, maar 13 oktober gaat het voor het eerst vooral volledig om muziek tijdens Blown Away.

Tijdens de eerste editie van dit festival zullen twee vermaarde, maar zeer van elkaar verschillende, Rotterdamse muziekinstituten met elkaar samenwerken. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de artiesten van het Rotterdamse platenlabel Gem Records vullen de industriële plek op zuid met een mix van klassiek en techno.

Het voltallige orkest bestaande uit honderd leden zal twee maal een concert van twintig minuten verzorgen. Geleid door chefdirigent Yannick Nézet-Séguin en met de beroemde sopraan Christiane Karg als gastartiest. De Rotterdamse techno-producer Secret Cinema zal ook als dirigent optreden voor de artiesten van zijn platenmaatschappij Gem. Peter Horrevorst, Roberto Casroso, Roger Martinez en Mental Youth bieden live elektronische sets vol geluiden, beats, beelden en meer.

Bovendien zijn Ted Langenbach en Pietra Ligura (de creatieve geesten en oprichters van bekend van Now & Wow uitgenodigd om de loodsen verder te voorzien van acts, theater, levende decorstukken, installaties en meer. Zo’n honderd artiesten zullen tot in elke hoek te vinden zijn met hun creatieve uitbarstingen om de avond van nog meer visueel spektakel te voorzien.

Vijdag 13 oktober – Fenixloodsen Veerlaan 9 – 13 vanaf 18:00 uur
Zie www.blown-away.nl voor meer informatie.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra