Bekroning voor studenten van Willem de Kooning

Bekroning voor studenten van de WDKA (c Eva Koster en Erik Flohr)

Het eind van het schooljaar zit er voor veel van de studenten van de Rotterdamse Willem de Kooning Academie op. De bijna driehonderd afgestudeerden in de studierichtingen in media, art, design, leisure en education tonen de komende periode echter eerst nog hun werk tijdens eindexamenexpositie en modeshow in de karakteristieke Fenixloodsen en een filmfestival in LantarenVenster onder de algemene noemer The Graduation festival www.wdka.nl

De officiële opening van de Eindexamenexpositie is vrijdag 29 juni vanaf 18.00 uur op Katendrecht. Gedurende die opening looft de Gemeente Rotterdam de Drempelprijzen voor de meest veelbelovende studenten autonome beeldende kunst, vormgeving en docent beeldende kunst en vormgeving uit. Vanaf zaterdag 30 juni kan iedereen gratis de expositie met ook het werk van de Drempelprijswinnaars bekijken.

Diezelfde zaterdag 30 juni vind ook de Fashion Show plaats. Op de catwalk zie je een parade van eindexamencollecties van dit jaar en een selectie ontwerpen van studenten uit de eerste drie jaren. Er zijn drie shows (16.00, 19.30 en 21.30) en de kaartjes kosten kosten 7,50 of 15 euro, kaarten zijn verkrijgbaar via www.shop.ticketscript.com

De afstudeerfilms van de geslaagde studenten audiovisueel ontwerpen en animatie zijn maandag 2 juli aan de overkant van de Fenixloodsen te zien in LantarenVenster op de Kop van Zuid tijdens het Fin Festival www.finfestival.nl. Alle films worden gedraaid in 3 voorstellingen om 15.00, 18.00 en 2100. Elke voorstelling bestaat uit twee blokken met een pauze ertussen. Een kaartje kost 5 euro.

Het Graduation Festival wordt vrijdag 6 juli vanaf 23.00 in de Fenixloodsen afgesloten met het afscheidsfeest Bon Voyage. Het fest wordt georganiseerd door Achter Gesloten Deuren www.facebook.com, de organisatie die de WdKA van academiefeestjes voorziet. De dresscode is Globetrotters & Explorers en Anthony Fieldman, Daan Draait, Dearworld en O’Henn zullen optreden. Daarnaast zijn ook De Bond voor Wilde Dansers, vj Frouke ten Velden en vele andere verrassingen aanwezig. De tickets van vijf euro zijn verkrijgbaar aan de deur!

Iets voor de zomer / expositie derdejaars studenten wdka

Daarnaast is er vanaf vanavond ook al een opening van een expositie van WdKA-studenten bij het Schieblock. Enkele derdejaars fotografie-studenten konden blijkbaar niet wachten tot hun afstudeertentoonstelling en organiseren Iets voor de zomer www.ietsvoordezomer.nl met een combinatie van fotografie en videokunst.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra