The Kids are All Right in de Kunsthal

The Kids are Allright in de Kunsthal (c AsgarGabriel en Rafael Rozendaal)

15 jaar Showroom MAMA moet gevierd worden en dat gebeurd van 23 juni tot en met 23 september in de Kunsthal. In de tentoonstelling The Kids are All Right tonen verschillende jonge (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers, die sinds de oprichting van het ontwikkelingsplatform werk bij MAMA realiseren, hun werk. De vijf pijlers comics, street art, kunstenaarscollectieven, publieksparticipatie en grafische vormgeving, waarop MAMA zich richt, staan in deze samenwerking met de Kunsthal centraal.

Het begon allemaal in 1997 toen Jeroen Everaert en Boris van Berkum showroom MAMA oprichtten. Door het creëren van een platform voor jong talent, kregen beginnende kunstenaars uit verscheidene beeldende disciplines de kans om hun eerste stappen in de kunstenaarswereld te zetten. Vele namen als 75B en Antistrot, maar ook Jemima & Brown en Tala Madani (winnares Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2012) zijn ooit klein begonnen en inmiddels uitgegroeid tot grote namen. Onder andere het werk van deze succesvolle kunstenaars, maar ook dat van vele anderen, komt samen in The Kids are All Right.

The Kids are Allright (c Antistrot)

In de samenwerking tussen MAMA en de Kunsthal speelt talentontwikkeling een belangrijke rol. De Rookies van MAMA, dat zijn vrijwilligers tussen de 16 en 26 jaar, zijn voor de tentoonstelling aan medewerkers van de Kunsthal gekoppeld. Op deze manier hebben deze Rookies de kans gekregen om nauw betrokken te zijn bij het opzetten van een tentoonstelling en alles wat daar bij komt kijken.
Behalve het project met de Rookies is het succesvolle Clay Dee Day project teruggehaald. In Clay Dee Day werkt het publiek mee aan een miniatuurlandschap van klei, dus zelfs als toeschouwer kun je je creativiteit tonen!

The Kids are Allright (c Martin C. de Waal)

Laat je dus inspireren door 15 jaar showroom MAMA in de Kunsthal en draag bij aan de tentoonstelling in Clay Dee Day. Speciaal voor het vijftienjarig bestaan wil MAMA, door middel van crowdfunding, een boek uitbrengen dat vertelt over de geschiedenis van MAMA, maar ook vooruitblikt op de toekomst. Voor meer informatie over de activiteiten en over het crowdfundingproject kun je terecht op www.showroommama.nl.

www.kunsthal.nl

The Kids are Allright (c AsgarGabriel)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk