My First Suicide van Sarah Moeremans

My First Suicide van Sarah Moermans

Wat zal Sarah Moeremans samen met Eefje Visser op de planken gaan brengen met My First Suicide? De sociale betrokkenheid van Moermans en de muzikale kwaliteiten van Visser scheppen in ieder geval hoge verwachtingen. Tel daarbij op dat de ‘plug and play’ voorstelling gemaakt is samen met elf studenten van de toneelopleiding Artez in het kader van de Operadagen 2012 en we hopen op niets minder dan een spectaculair hedendaags ‘Gesammtkunstwerk’.

My first Suicide is gebaseerd op ‘De zelfmoordenaar’ (1928) van Nicolaï Erdman, een absurdistisch theaterstuk over de toenmalige politieke tijdgeest. Die politieke tijdgeest, de opmaat naar de grootste financiële crisis ooit, en het beeld van de mens in het absurdistisch theater, een machteloze trekpop die heen en weer wordt geslingerd door krachten die ver boven hem uit stijgen, komt wel akelig dicht bij de dingen die wij nu in onze tijd meemaken.
Met de titel ‘My first suicide’ parodieert Moeremans dan ook nog eens meesterlijk op onze virtuele werkelijkheid waarin iedereen kan wegvluchten en waar je een eindeloze hoeveelheid levens kan opbranden. Totdat het allemaal echt wordt.

Te zien in de Foyer van de Rotterdamse Schouwburg op di 29 mei t/m za 2 juni om 20:45
www.productiehuisrotterdam.nl

Kijk om vast in de stemming te komen naar een grootsteedse clip van Eefje Visser

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman