Museumnacht

Rotterdamse Museumnacht (c Museumnacht)

De leukste nacht van het jaar komt er weer aan! Zaterdagavond 10 maart is het weer zo ver, kunst en cultuur liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens De Rotterdamse Museumnacht. Op deze avond gooien maar liefst vijftig  musea en galeries hun deuren open. Zij zorgen voor een speciale expo, een bijzonder optreden of een onvergetelijke ervaring!

Elk jaar heeft De Rotterdamse Museumnacht een ander thema, de elfde editie van de Museumnacht staat in het teken van SMAAK. Bijna iedereen heeft een eigen smaak en hierbij een eigen uitgesproken mening. Het is bijna raadselachtig waarom mensen wel van de ene kunststroming houden maar voor de ander een afkeer hebben. Smaak kan leiden tot heftige discussies waarbij veel emotie komt kijken. Als een van de vijf zintuigen in het menselijk bestaan mag het proeven een dankbaar onderwerp van de wetenschap zijn, de perceptie van smaak in onze hersenen is in wezen een raadselachtig fenomeen door het samenspel van meerdere zintuiglijke waarnemingen dan alleen de tong. Lik je vingers af in het snoepwinkeltje van Alliance Française en bij de chocolade pop-up BAR van Garage Rotterdam. Proef de collectie rolmopsen, meeuwenvlammetjes, gesuikerde sprinkhanen, kreeftenlijfjes, nijlganspoten van Het Natuurhistorisch. Ga je neus achterna richting de geurkunstwerken in V2_. Customize je eigen kledingstuk tot een ultiem stijlicoon of leer alles over de typisch Rotterdamse snackuitvinding Kapsalon in Museum Rotterdam.

Ontdek waar jouw voorkeur ligt, geniet of blijf in verbijstering achter over andermans smaken. Dit wordt jouw ontdekkingstocht door een donkere nacht vol smakelijke en smakeloze kunst en cultuur! De officiële start van de Rotterdamse Museumnacht is om 19.45 uur bij het Nederlands Architectuurinstituut.

Heb jij al kaartjes of moet je deze nog kopen? Ga voor meer informatie en het volledige programma naar:
www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade