La Commedia van EG|PC

La Commedia van EG|PC

Lachen, gieren, brullen: van hel tot paradijs, abrupt en ongebruikelijk, totaal ongepast en toch gebeurt het.
Emio Greco en Pieter Scholten maakten een serie dansvoorstellingen met Dantes la Divina Commedia als inspiratiebron.

In de dansvoorstelling gaan ze thema’s te lijf als de invloed van massamedia, populisme en grootheidswaanzin, kwetsbaarheid, oorspronkelijkheid en individuele verantwoordelijkheid.
La Commedia ‘’the best of’’, toont de highlights uit de Dantes la Divina Commedia en verrast met een circusarena waarin de dansers de zeven dagen van de week voor hun rekening nemen. Zo is maandag een melancholicus die zit te kniezen, dinsdag een diva en schittert zaterdag als ultiem feestbeest.

Prijzen voor Commedia
Dantes la Divina Commedia ontving in binnen en buitenland verschillende prijzen. Waaronder HELL, winnaar van de VSCD-Zwaan Beste Dansproductie in 2007 en Meilleur Spectacle de Danse 2006, you PARA|DISO, genomineerd voor de VSCD-Zwaan in 2011.

Voltallige gezelschap
La Commedia wordt door het voltallige gezelschap gedanst, waaronder Emio Greco zelf en twee genomineerden voor de VSCD-Zwaan: Suzan Tunca (2007) en Victor Callens (2011). La Commedia ging in juni 2011 in première als locatieproject in de Hangar Bicocca in Milaan.

De voorstelling van La Commedia is te zien op donderdag 23 februari 2012 om 18:30 en 20:15 in de Rotterdamse Schouwburg.

www.ickamsterdam.com
www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk