Woodrich van P. Winkel in Opperclaes

Woodrich van P. Winkel in Opperclaes

‘Woodrich’ met grafisch en illustratief werk van P. Winkel heeft een hoge ambachtelijke waarde: al het werk bestaat uit hout en is besneden, gezaagd, gelaagd en gebeitst. In de iconografie van de beelden lijkt een kritiek op de spelende mens, de homo ludens op te duiken. Waartoe is deze bevrijdende ideologie in het tijdperk van ‘hoog-consumptie’ vervallen?

In het getoonde werk speelt hout de hoofdrol, of het nu als drager van een afbeelding dient of in lagen op elkaar de afbeelding vormt. Verder liggen zowel typografie en de illustratieve waarde hiervan, als zowel figuratief symbolische beelden ten grondslag aan de inhoud van de expositie.

Biografie
P. Winkel (1985) is een grafisch ontwerper werkzaam bij Sirene Ontwerpers in Rotterdam en studeerde in 2007 af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving AKI te Enschede. Buiten zijn toegepaste grafische werkzaamheden richt hij zich op het maken van vrij werk waarin een grafische hand zichtbaar blijft. Met een grote interesse voor monumentale typografie, illustratie en ambachtelijk handwerk blijft de computer uit wanneer hij tastbaar werk maakt en daarin graag experimenteert met verschillende materialen en technieken.

Opening Woodrich zaterdag 11 februari ’12 om 16:00 uur.
De expositie loop daarna nog tot 4 maart en is te bezichtigen op donderdag-vrijdag en zaterdag van 12.00u-17.00u.

www.opperclaes.nl
www.pwinkel.com

Woodrich van P. Winkel in Opperclaes - Press Play

Woodrich van P. Winkel in Opperclaes - Skull

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk