HATCHLINGS #4 – Duda Paiva, Jan Martens en Sabina Perry

Hatchlings #4 door Meekers en Dansateliers (c Pepijn Lutgerink)

Nieuwe jeugddans van start in Rotterdam. Vraag drie talentvolle choreografen om een stuk te maken voor jong publiek in de MEEKERS-stijl. Geef ze dansers en laat ze 2 maanden repeteren. Arthur Rosenfeld (MEEKERS) en Kristin de Groot (Dansateliers) deden dit en het resultaat is te zien tijdens HATCHLINGS #4 met werk van Duda Paiva, Jan Martens (Aerowaves selectie 2012) en Sabina Perry. In Rotterdam te zien op 3,
4 en 5 februari in De Gouvernestraat en op 19 februari in de Rotterdamse Schouwburg. Rondom de voorstellingen op zondagmiddag wordt er van alles georganiseerd voor kinderen, zoals een workshop, een speurtocht met spannende proefjes en een kleurwedstrijd.

HATCHLINGS is onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van MEEKERS, een kweekvijver voor jeugddans met als doel nieuwe richtingen aan te geven. Hierin wordt samengewerkt met Dansateliers. De plek in Rotterdam waar dansmakers de gelegenheid hebben om hun eigen stem en signatuur te vinden, verder te onderzoeken en te ontwikkelen. Elke editie nemen zij artistiek en productioneel één choreograaf voor hun rekening. Voor HATCHLINGS #4 is dit Jan Martens.

HATCHLINGS is ruimte aan het innemen in de stad. Waren voorgaande edities alleen in de Rotterdamse Schouwburg te zien, deze editie begint in theater De Gouvernestraat, het huispodium van Dansateliers.

3, 4 (20:15) en 5 februari (15:00) in De Gouvernestraat.
19 februari (15:00) in de Rotterdamse Schouwburg.

Hatchlings #4 eigen pagina
www.degouvernestraat.nl
www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Aniek van Wijk