Piet Rogie in Galerie Hommes

Piet Rogie in Galerie Hommes

In Galerie Hommes is op vrijdag 6 september a.s. om 19.00 uur de opening van een solotentoonstelling van Piet Rogie, schilderijen, tekeningen. De tentoonstelling wordt geopend met een act door Dixie Wanner en een openingswoord van Guus Vreeburg, kunsthistoricus.

Piet Rogie (België, 1954) volgde zowel een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent (1972-1978) als aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen (1976-1978). In 1979 vestigde hij zich in Rotterdam als danser, choreograaf, decor- en lichtontwerper, waar hij sinds 1989 artistiek leider van Rogie & Company werd. Voor zijn werk als choreograaf ontving Rogie de Choreografieprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties en de prestigieuze Prins Bernhard Fonds Theater Prijs. Vanaf 2005 maakt Rogie producties met het Productiehuis Rotterdam.
Tijdens al deze jaren schildert en tekent Piet Rogie. Slechts zelden toonde hij zijn werk aan het publiek. In deze tentoonstelling laten we een selectie zien uit de werken van de laatste periode.

Piet Rogie in Galerie Hommes

Een feest van kleuren ervaar je, als je het atelier van Piet Rogie binnenkomt. De kleuren zijn overal, ze verleiden je tot bewegen, roepen herinneringen op aan warme lome zomerdagen, of krakende koude winters op het ijs. Kleuren die je voeden, omarmen, troosten. De keuze voor de zachte en gedempte kleuren maakt het feest compleet, de schilderijen zijn kwetsbaar en aanraakbaar.

Programma tijdens de tentoonstelling
19 september 20.00 uur jaarlijkse Hugo Bongers lezing
22 september 12.00 Brunch met Piet Rogie in het programma van South Explorer, aanmelden op info@hommes.nl. Bijdrage € 5,00.
13 oktober 16.00 – 18.00 uur Finissage

De openingsuren van Hommes zijn vanaf dit nieuwe seizoen do/vrij/zat van 14.00 – 18.00 uur.

www.hommes.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Linda Tan