Quite discontinuous van Jasper van Luijk (Van locatie naar theater)

Quite discontinuous van Jasper van Luijk

Grote kans dat degenen die begin mei naar het Urban Explorers Festival 2013 in Dordrecht zijn geweest al kennis hebben gemaakt met Jasper van Luijk’s Quite Discontinuous. Speciaal voor het festival choreografeerde Van Luijk dit locatiestuk waarbij hij de ruimte gebruikte om mee te laten bewegen met de choreografie.

Het thema van Quite Discontinuous is levenloosheid. Van Luijk onderzoekt in zijn choreografie het concept achter de dood. Hij probeert antwoord te vinden op vragen als “hoe reageren we op de dood van een dierbare?” en “verandert de kijk op onszelf nadat we de dood van dichtbij hebben meegemaakt?”. Van Luijk durft zelfs verder te gaan door te proberen de dood als karakter neer te zetten. Een grote en emotionele uitdaging voor de talentvolle choreograaf.

Quite discontinuous van Jasper van Luijk

De afgelopen weken heeft Van Luijk bij Dansateliers druk gewerkt aan de vertaling van zijn locatiestuk naar een theaterstuk. Is het gelukt hetgeen wat hij in zijn locatiestuk wilde overbrengen ook in zijn theaterversie van Quite Discontinuous te verwerken? Het eindresultaat van bijvoorbeeld de aangepaste structuur, het perspectief en de danstaal zijn voor het eerst compleet te zien op het ITS Festival 2013 in Amsterdam. Van 20 tot en met 23 juni verzorgt Van Luijk met Quite Discontinuous het voorprogramma van het talentontwikkelingsproject Danslokaal #1 van Conny Janssen danst.

Wil jij zien hoe Jasper van Luijk zijn succesvolle locatiestuk van het Urban Explorers Festival 2013 weet om te zetten naar een theatervoorstelling? Op de eerder genoemde data ben je om 20.00 uur welkom aan de ‘s Gravendijkwal in de studio van Dansateliers. Voor meer informatie kun je kijken op www.dansateliers.nl of op www.jaspervanluijk.com.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk