‘Vreugdetranen drogen snel’ van het Ro Theater

'Vreugdetranen drogen snel' van het Ro Theater

Film als inspiratie voor theater.

Het Ro Theater werkt op dit moment druk aan ‘Vreugdetranen drogen snel’, een stuk wat ze zelf omschrijven als “een ultieme samensmelting van theater, dans en muziek, van bizarre verhalen en grote emoties”. Eén ding kan je regisseur Alize Zandwijk nageven: ze is voortdurend op zoek naar de verbinding van toneel en de rest van het leven zonder de kern van het theater te verwaarlozen: de tekst. Voor ‘Vreugdetranen drogen snel’ heeft ze de jonge tekstschrijver Rik van den Bos uitgenodigd om zijn eerste avondvullende toneelvoorstelling te schrijven. In 2010 ontving van den Bos het Charlotte Köhler Stipendium voor beginnend literair talent. Argumenten van de jury: “Met veel taalgevoel, techniek en ritme en met zijn soepele, geestige dialogen schrijft Rik van den Bos zeer speelbare theaterteksten.”

Inspiratie voor het project komt voor van Zandwijk van de films van de Servische filmmaker Emir Kusturica en zijn vermogen om het volle leven te tonen.

‘Vreugdetranen drogen snel’ gaat op 23 september 2013 tijdens De Internationale Keuze in de Rotterdamse Schouwburg in première.

Als vooraankondiging maakt het Ro samen met filmregiseur Ari Deelder (o.a. ‘Toegetakeld door Liefde’)  een videoclip geheel in de sfeer van Kusturica.
Het wordt een clip van het nummer ‘Gira la Musica’ van Beppe Costa die ook de gehele muziek van de voorstelling doet.

De opnames zijn op donderdag 23 mei in Oud Beijerland en vrijdag 24 mei op een boerderij in Overschie.
Regie: Ari Deelder Spel: Beppe Costa, Jack Wouterse, Gijs Naber, Sylvia Poorta, Hannah van Lunteren, Herman Gilis, Yahya Gaier, Fania Sorel + de muzikanten en dansers uit de voorstelling
Camera: Roel van TourSound en sound design: Henk-Jelle de Groot
Editing: Pieter van den Berg

Wij zijn erg benieuwd wat dit allemaal gaat opleveren. Wordt vervolgd!

www.rotheater.nl

'Vreugdetranen drogen snel' van het Ro Theater

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Linda Tan