Twools 15 van Scapino Ballet Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg

Scapino Ballet Rotterdam brengt 15e editie van Twools in de Rotterdamse Schouwburg

Maak je klaar voor een ware dansexplosie tijdens deze lustrumeditie!

Kort maar krachtig met veel nieuw talent; jawel, Twools komt er weer aan! Ook dit jaar zal het dansseizoen in de Rotterdamse Schouwburg feestelijk worden afgesloten met de inmiddels alweer 15e editie van het dansfestival van Scapino Ballet Rotterdam.

Sinds de eerste editie van Twools blijkt het concept van korte stukken gemaakt door verschillende choreografen een ware succesformule. Door een mix van verschillende stijlen wordt het publiek keer op keer verrast. Niemand weet wat er komen gaat en omdat de stukken elkaar in rap tempo opvolgen is er absoluut geen tijd voor verveling. Daarnaast is het Twools concept toegankelijk voor een groot publiek. Van ware danskenner tot iemand die af en toe een dansvoorstelling meepakt: er is gedurende de avond voor ieder wat wils. Een stuk dat je minder aan staat? Niet getreurd! Het volgende stuk zal niet lang op zich laten wachten.

Vele bekende en onbekende choreografen hebben door de jaren heen middels Twools een podium gekregen om hun werk te tonen. Tijdens deze lustrumeditie wordt door Scapino alles uit de kast gehaald om er een spetterende avond van te maken. Zo maakt oud Scapino danser en inmiddels bekende Nederlander Jan Kooijman samen met zijn partner Henna Lee Keren een aantal duetten. De muziekkeuze van het duo is opmerkelijk en vooral heel eigentijds. Jan en Henna Lee dansen namelijk op muziek van niemand minder dan dj Don Diablo.

Don Diablo

Jan Kooijman en Henna Lee zijn niet de enige (oud) Scapinodansers die hun choreografietalent ten tonele brengen. Ook huidige dansers Mischa van Leeuwen en Min Li doen een poging het publiek versteld te doen staan. Dat ze dit kunnen, hebben ze in eerdere edities van Twools al bewezen. Aan hen de taak dit gegeven ook tijdens deze editie van het festival te bevestigen.

Iemand waar we in de toekomst waarschijnlijk nog heel veel meer van gaan horen is Gentian Doda. Hij heeft al verschillende competities gewonnen en produceerde onder andere voor het New York Choreografic Institute en het Spaanse Compania Nazional de Danza. Dat Doda getalenteerd is, staat als een paal boven water. Grote kans dat hij tijdens Twools ook de harten van het publiek in Rotterdam verovert!

Uiteraard worden ook de huischoreografen van Scapino uitgedaagd een bijdrage te leveren aan Twools 15. Zo voert Ed Wubbe de regie over het totaalplaatje van de avond en krijgen Codarts studenten in zijn stuk ‘Nico’ de kans zich in de kijker te dansen. De meeste aandacht zal echter uitgaan naar het Scapinodebuut van Fang-Yu Shen, de nieuwe huischoreografe van het gezelschap. Zal zij met het stuk ‘Countless in reversing gear’ het publiek voor zich weten te winnen?

Zin in een avond vol verrassingen, talent en vooral heel veel dans? Twools 15 is van 5 tot en met 8 juni te zien in de Rotterdamse Schouwburg. Kaartjes zijn te reserveren via de website of de kassa (010-411 8110) van de Rotterdamse Schouwburg.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk