De Dinsdagdip – Theatercollectief Macabre

De Dinsdagdip - Theatercollectief Macabre

Donderdagse première van De Dinsdagdip bij Bar.

Dat Bar een veelzijdige plek is mag genoegzaam bekend zijn. Het etablissement werd eerder al door actrice Lizzy Timmers als decor voor een toneelstuk gebruikt. Het nieuwe Rotterdamse Theatercollectief Macabre zal er volgende week het stuk De Dinsdagdip in voor het eerst tonen.

Theatercollectief Macabre is dit jaar opgericht door Lois Timmermans en Sheena Tchai, beiden zijn nog niet zo lang gelden afgestudeerd aan de Acteerschool Rotterdam. Samen liepen ze gedurende die opleiding stage bij het RO Theater, in de voorstelling Amazones onder regie van Gerard Jan Reinders waarvan grazen.nl als experiment een beeldrecensie maakte.

De Dinsdagdip - Theatercollectief Macabre

Na hun afstuderen besloten ze samen een theatercollectief op te richten waarvan de samenstelling per project veranderd. Met Lois Timmermans en Sheena Tchai als artistieke kern is Theatercollectief Macabre een platform voor jonge acteurs, theatermakers en kunstenaars. Macabre laat zich in haar voorstellingen inspireren door Rotterdam en haar bewoners. Net als de havenstad is theatercollectief Macabre puur, hard, rauw en eerlijk.

Om hun eerste productie mogelijk te maken riepen ze de hulp in van het publiek via Voordekunst. Binnen de termijn kregen ze genoeg donaties binnen zodat De Dinsdagdip werkelijkheid wordt.

Het stuk wordt gespeeld in Bar omdat Macabre vooral een nieuw publiek aan wil spreken : de jonge Rotterdammer die zeer geïnteresseerd is in kunst en cultuur, maar zich tot op heden niet aangetrokken voelt tot het huidige theateraanbod. De voorstelling toont dat een theatervoorstelling over hun wereld kan gaan en dat er een verhaal verteld kan worden waar ze zich mee kunnen identificeren. Daarnaast is de Rotterdamse theaterliefhebber uitgenodigd om eens een kijkje te nemen in de clubs van Rotterdam waar de voorstellingen gespeeld zullen worden.

De voorstelling toont mensen die twee kanten van hun leven met elkaar in harmonie proberen te brengen. Ze willen een balans vinden in het alledaagse: Het hard studeren en hard werken doordeweeks en hard feesten in het weekend. Waarom leven zij het leven wat ze leven en vooral, hoe ziet dat nachtleven eruit?
Woensdag 8 mei is er nog de try-out. Donderdag 9 mei is de première met aansluitend een feest. Ook vrijdag 10 mei wordt de voorstelling nog gespeeld (steeds om 20:30 in BAR – Schieblock).

Via deze link kunnen er kaartjes worden besteld!

De Dinsdagdip - Theatercollectief Macabre (c Theatercollectief Macabre)

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra