Derde Circusstad Festival in Rotterdam

Derde Circusstad Festival in Rotterdam

Hooggeëerd publiek! Vanaf maandag 29 april zullen honderden artiesten tussen de hoge, imposante gebouwen van Rotterdam hun circusacts nog sneller, beter, harder en hoger uitvoeren tijdens het derde Circusstad Festival.

Het festival duurt t/ 5 mei en is een initiatief van Rotterdam Circusstad. Een samenwerkingsverband van organisaties die de handen ineen hebben geslagen om van Rotterdam dé circusstad van Nederland te maken. Het gaat om de Rotterdamse Schouwburg, Luxor Theater, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Circus Arts van Codarts Hogeschool voor de Kunsten en Circus Rotjeknor.

Uiteraard zullen studenten van Rotterdam Circus Arts van Codarts Hogeschool voor de Kunsten en Circus Rotjeknor hun kunsten vertonen. Maar ook talloze professionele gezelschappen uit de hele wereld zullen aantreden. De b-boys en b-girls van Lux Aeterna komen bijvoorbeeld uit Los Angeles om het festival te openen.

Derde Circusstad Festival in Rotterdam

Ook de jongleer- en dansvoorstelling Smashed van Gandini Juggling is te zien. Tijdens het jongleren en het vlekkeloos uitvoeren van choreografieën zetten ze doodleuk hun tanden in een appel. Spectaculaire acrobatie op niveau in een vijf meter hoog rad wordt aangeboden door Les Philébulistes met de voorstelling Arcane. Het is een poëtische ontmoeting tussen twee acrobaten en een ongewone circusmachine, een combinatie van twee gigantische fietswielen.

De jonge honden van La Meute, La Meute zullen voor het eerst in Nederland te zien zijn. Ze zoeken in duizelingwekkende stunts hun grenzen en angsten op.

Derde Circusstad Festival in Rotterdam

De optredens variëren van adembenemende luchtacrobatiek en indrukwekkend jongleerwerk tot betoverend theater en spectaculaire stunts. Het schouwburgplein is het centrale punt van het festival. Het terrein is gratis toegankelijk en er worden gratis shows uitgevoerd. Via deze link is het programma te zien. Kaarten voor betaalde voorstellingen in de Rotterdamse Schouwburg en het Luxor Theater zijn onder meer verkrijgbaar via deze link.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra