Recordstore Day in Rotterdam

Recordstore Day in Rotterdam, Rats on Rafts en Orlando

Ooit waren er heel veel platenwinkels aan de Nieuwe Binnenweg gevestigd. Er werd in 2007 zelfs een documentaire over gemaakt. Beats van de Binnenweg is een zoektocht van Tenny Tenzer naar het geluid van Rotterdam met ook aandacht voor de rol van de platenzaken. Veel van de winkels die toen het decor vormden zijn nu verdwenen. Het gaat door vooral downloaden en de crisis namelijk niet zo goed. Om aandacht te vragen werd enkele jaren geleden de Recordstore Day bedacht. Op die dag wordt de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak gevierd. Aanstaande zaterdag 20 april is het weer zover. Ook enkele Rotterdamse platenzaken en bands doen mee.

Zo zal Orlando meedoen met de Record Store Battle. De Rotterdamse iET (singer-songwriter en multi-talent Lisa van Viegen) treed op in Leiden. Ntjam Rosie speelt in Amsterdam. Herrek doet zelfs Apeldoorn, Zwolle en Groningen aan.

Maar de Rotterdamse muziekliefhebber hoeft de stad natuurlijk niet uit. Bij Velvet aan de Oude Binnenweg en Plaatboef aan de Nieuwe Binnenweg zijn er optredens. Bij Velvet treden Rupert Blackman, Rover, The Silhouettes, Sven Hammond Soul en Blackie & The Oohoos op. Bij Plaatboef gaan Mozes and the Firstborn, Maison du Malheur en het Rotterdamse Rats on Rafts spelen.

Bij Triphouse aan de Josephlaan zullen vanaf 12.00 verschillende dj’s gaan draaien. Vervolgens is er The Beatmakers Union #6 x ANUS Records x Triphouse. Namens het Rotterdamse Anus Records zullen Compliment, Subsequent en Panda Lassow draaien. De mannen van The Beatmakers Union zullen live beats gaan maken.

Ook DemonFuzz aan de Nieuwe Binnenweg en Songs for sale doen mee en zullen . Het is nog niet duidelijk of daar nog extra activiteiten plaats gaan vinden in het kader van Recordstore Day.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra