Kust – Ro Theater

Kust door het Ro Theater

Na het alom bejubelde Branden regisseert Alize Zandwijk nu het eerste stuk van Wajdi Mouawad’s vierluik Bloed van de Beloften: Kust.

Kust vertelt het verhaal van een mens, verscheurd tussen twee culturen. Als de vader van Wilfried (Nasrdin Dchar) overlijdt, weet hij niet waar hij hem moet begraven. De familie van zijn moeder weigert hem in het familiegraf waarop Wilfried besluit zijn vader een laatste rustplaats te geven in diens vaderland Libanon. Tijdens zijn ontroerende zoektocht naar een rustplaats voor zijn vader in het door oorlog getekende land maakt Wilfried vrienden en hoort verhalen over oorlog en haat. Kust is een ontroerende reis langs het verleden van de vader naar het heden van een verwoest land.

Voor Kust (oorspronkelijke titel: Littoral) ontving Wajdi Mouawad in 2005 de prestigieuze Prix Molière als beste Franstalige auteur. Die prijs weigerde hij als protest tegen de onverschilligheid van theaterdirecteuren en intendanten tegenover actuele theaterteksten.

In Kust van het Ro Theater speelt vrijwel de volledige cast van het succesvolle Branden waaronder Gouden Kalf winnaar Nasrdin Dchar en Fania Sorel die voor haar rol in Branden een nominatie ontving voor de Theo d’Or.

Van 18 januari t/m 25 februari in het Ro Theater in Rotterdam

www.rotheater.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Vivian Gade