Wat nodig is – Laura Dolron

Wat nodig is van Laura Dolron (c Jochem Jurgens)

Theater als meditatieoefening. Wat hoor je kloppen als je de hectiek van alle even buiten sluit. Stand-up filosoof Laura van Dolron knalt met Wat nodig is weer door alle theaterwetten heen. Alles om dichter dan ooit bij haar publiek te komen. Haar doel: het gat vullen dat de kerk heeft achtergelaten. In een positieve, niet-naïeve preek laat zij zien dat spiritualiteit niet anti-intellectueel is, maar sexy. Dat betrokkenheid weer belangrijk is. En dat je om “lief te zijn voor jezelf” niet naar een welnesscentrum hoeft.

Wat nodig is is een monoloog voor een, twee of drie sprekers. Laura, Steve en Oscar bepalen per avond wie wat zegt, omdat alles wat ze zeggen voor hen drieën geldt, en hopelijk ook voor de rest van de mensheid. Elke avond wordt de voorstelling live gemixt op de adem van het publiek. Een volledige harmonie met het hier en nu. Lukt het hen positief te zijn zonder naïef te worden? Kunnen zij preken zonder geheven vinger? En als dat vingertje onontkoombaar is, waar wijst het dan naartoe?

Van en met Laura van Dolron, Steve Aernouts en Oscar van Woensel

www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Arie van der Lee