Posts by Arie van der Lee:

  Wat nodig is – Laura Dolron

  januari 13th, 2012

  Wat nodig is van Laura Dolron (c Jochem Jurgens)

  Theater als meditatieoefening. Wat hoor je kloppen als je de hectiek van alle even buiten sluit. Stand-up filosoof Laura van Dolron knalt met Wat nodig is weer door alle theaterwetten heen. Alles om dichter dan ooit bij haar publiek te komen. Haar doel: het gat vullen dat de kerk heeft achtergelaten. In een positieve, niet-naïeve preek laat zij zien dat spiritualiteit niet anti-intellectueel is, maar sexy. Dat betrokkenheid weer belangrijk is. En dat je om “lief te zijn voor jezelf” niet naar een welnesscentrum hoeft.

  Wat nodig is is een monoloog voor een, twee of drie sprekers. Laura, Steve en Oscar bepalen per avond wie wat zegt, omdat alles wat ze zeggen voor hen drieën geldt, en hopelijk ook voor de rest van de mensheid. Elke avond wordt de voorstelling live gemixt op de adem van het publiek. Een volledige harmonie met het hier en nu. Lukt het hen positief te zijn zonder naïef te worden? Kunnen zij preken zonder geheven vinger? En als dat vingertje onontkoombaar is, waar wijst het dan naartoe?

  Van en met Laura van Dolron, Steve Aernouts en Oscar van Woensel

  www.rotterdamseschouwburg.nl

  Reageren uitgeschakeld

  ‘Fly Away’ (6+) door Meekers dans

  oktober 26th, 2011

  Fly Away door Meekers dans (c Antoinette Mooy)

  Weer jong zijn en opnieuw beginnen, wegvliegen uit het hier en nu, gewoon vrij zijn. Wie wilt dat niet? Wat als het kan?

  Fly Away is een reis van de fases in het leven. De reis begint met vijf bejaarden die hun leven opnieuw willen beginnen. Het is vallen en opstaan, het leven is leuk maar zeker niet makkelijk. De cast van Fly Away laat op een hilarische manier zien hoe je de fases van het leven doorloopt. Door middel van theater, dans en fantasie bewijst dit stuk een voorstelling te zijn die aandacht trekt van jong en oud.

  foto’s: Antoinette Mooy

  Try-out op zaterdag 29 oktober om 19:30 in de Rotterdamse Schouwburg.
  De première vindt plaats op 30 oktober om 15.00 in de Rotterdamse Schouwburg.
  Ga naar www.meekers.nl voor meer informatie.

  Reageren uitgeschakeld

  ‘Dood van een handelsreiziger’ door Ro Theater

  oktober 5th, 2011

  Dood van een handelsreiziger door Ro Theater

  foto: Leo van Velzen

  Willy Loman gelooft in de Amerikaanse droom, een verkoper die in zijn eigen fantasie leeft terwijl alles om hem heen instort. De deuren worden in zijn gezicht dicht gegooid, faillissement volgt. Zijn kinderen geloven hem niet meer en de relatie met zijn vrouw gaat ook de verkeerde kant op. De zakelijke kant van zijn bestaan en het succes van zijn overleden broer spelen hem parten.

  Het Ro Theater en de regisseuse Alize Zandwijk gebruiken de economische crisis als rode draad in het verhaal. Het stuk laat zien dat mensen verdrinken in de economische crisis en dat je er alleen met hard werken niet komt. Het is een actueel stuk die de link legt met het verleden en heden van de economische crisis van toen en nu.

  ‘Dood van een handelsreiziger’ speelt vanaf 5 oktober tot 19 november 2011 in de Rotterdamse Schouwburg. Voor informatie en kaarten ga naar www.rotterdamseschouwburg.nl en www.rotheater.nl

  Reageren uitgeschakeld