L’histoire du Soldat van Club Guy & Roni

L’histoire du Soldat van Club Guy & Roni (c Andreas J. Etter)

Explosief literair danstheater met swingende afterparty.

De voorstellingen van het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni zijn altijd opzienbarend eigentijds en multimediaal van opzet. Zo ook hun laatste stuk L’histoire du Soldat. Het stuk is gebaseerd op Stravinsky’s gelijknamige “melodrama om te lezen, te spelen en te zingen’ uit 1918 waarvoor Judith Herzberg een geheel nieuwe actuele tekst schreef. Hierbij is het thema van de soldaat die zijn ziel verkoopt aan de duivel in ruil voor de mogelijkheid de economie te kunnen voorspellen verschoven naar een meer algemene thematiek van een soldaat die uit de oorlog terugkeert en ondekt dat al zijn waarden door de oorlog volledig zijn omgekeerd . “Wij/ passen niet meer in hun huizen hun kleren/ hun lakens vinden wij overdreven”, formuleert Herzberg zeer to the point.

Samen met de live muziek van Lunapark! en het explosieve dansidioom van Club Guy & Roni zorgt deze herdichting van Herzberg voor grensverleggende inzichten in “een ziel die probeert zijn weg in de samenleving terug te vinden.”

Judith Herzberg verzorgt zelf de inleiding van de voorstelling (19:15 in de erker) en na afloop is er een afterparty met projecties van videokunstenares Satu Leskinen, dj werk van de muzikale motor achter AFKA’s EP en muziek van Black Turtleneck, een project waarbij Adriano diTamorra en Andy Smart in de huid van Dylan en Baez kruipen voor een kort, intiem optreden als singer/songwriters.

Kortom, een Rotterdamse happening die je niet mag missen!

Rotterdamse Schouwburg, woensdag 20 maart 20:15 in de Grote Zaal
Inleiding om 19:15 in de Erker en afterparty in de Hal.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Eline Bosman