Photo Gallery Ben Wind presenteert overzicht van Paul Basart

Photo Gallery Ben Wind presenteert overzicht van Paul Basart

De in Rotterdam geboren Paul Basart ging van 1959 tot 1962 naar de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam (tegenwoordig de Willem de Kooning Academie). Direct na zijn afstuderen ging hij aan de slag als zelfstandig beeldend kunstenaar. Vanaf 1978 werkt hij afwisselend in Frankrijk en Nederland. In 2010 exposeerde hij voor het laatst.

Het werd dus wel weer eens tijd voor een nieuwe tentoonstelling. Bij Photo Gallery Ben Wind zijn vanaf 27 maart tientallen werken van de Rotterdamse kunstschilder te zien onder de noemer For Ever Young.

De tientallen werken zullen behalve in de galerie ook in de naastgelegen ruimte aan de Prins Hendrikkade 123 worden getoond. De ruimte wordt sinds begin maart gedeeld met de Rotterdamse interieurarchitect Han Dicke.

Photo Gallery Ben Wind presenteert overzicht van Paul Basart

De Rotterdamse kunstschilder Paul Basart werkt nog elke dag. Altijd is er wel een stukje papier en schildermateriaal in de buurt. Zijn inspiratie haalt hij uit dagelijkse dingen en zaken die hem overkomen. Veel van zijn werken zijn groots van inhoud én omvang. De titels die Paul Basart aan zijn schilderijen en tekeningen geeft, zijn kunstwerkjes op zich.

Omdat Basart het werk van Artsen zonder Grenzen een warm hart toe draagt, stelt hij zes zeefdrukken beschikbaar die per opbod verkocht zullen worden. De opening en de veiling is 24 maart 2013 vanaf 16:00. De expositie For Ever Young is vervolgens te zien tot en met 12 mei 2013.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra