Nieuwe elektronische muziekavond in Worm

Soirée Urthonà in Worm

In een ideale entourage kan je beter genieten van muziek.  Zo’n juiste ambiance wordt gecreëerd tijdens de nieuwe elektronische, luistermuziekavond Soireé Urthonà in Worm op vrijdag 15 maart.

Geen kakofonie van plastic, telefoongesprekken en uitwisselingen over de nieuwste aanwinsten van irritante medebezoekers maar een ontspannen sfeer met aandacht voor beeld en geluid. Om iedereen bijvoorbeeld in de stemming te krijgen wordt men welkom geheten met een cocktail, gebaseerd op absinth!

De muziek wordt deze eerste echte verzorgd door Memotone en Herbstlaub.

Memotone is een multi-instrumentalist en producer. Geïnspireerd door verschillende bronnen en stijlen maakt hij gelaagde composities uit veld-opnames, gesprekken, elektronica aangevuld door live ingespeelde drums, MPC samplin’ en editing en fraai pianospel. Je hoort zijn voorliefde voor soundscapes en experimenten met texture. Zijn digitale album Hands EP is pas genomineerd voor de prestigieuze Qwartz Music Award. Zijn album I Sleep at Walking kwam terug op veel jaarlijstjes van 2012.

Herbstlaub is een Belgische producer die in Berlijn woont, werkt en uitbrengt ook onder de andere aliassen die Nachtstunde en This Is Where We Sleep. Weelderige ambient, subtiele veld-opnames, flarden stemmen en gedempte gitaren en de bijzonder onverwachte (maar zeer welkom) dubby-beat, vergezeld van glitches.

Dat de avond potentieel heeft bleek al na de try-out met Neotantrik. De live-set van die vorige Soireé Urthonà van Neotranik zal binnenkort zelfs uitgebracht worden. Er zijn ook al namen bekend voor toekomstige soireés. Op 12 april komt Demdike Stare langs en op 25 mei treedt Vatican Shadow op.

Wanneer: vrijdag 15 Maart

Waar: Worm

Open 21.00

Start 21.45

Entree € 7,50 early bird, aan de deur: €10,00

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra