Schwalbe speelt vals – Schwalbe

Videostill Schwalbe Speelt Vals (c Schwalbe)

Wie zijn we als we in het nauw gedreven zijn? Wie zijn we als de ander zwakker is? Wie zijn we als de ander zich niet meer aan de regels houdt? Je probeert jezelf te redden met de zin ‘het is maar een spel’, maar op het moment dat je dat zegt is het al te laat om terug te keren naar de realiteit.

In Schwalbe speelt vals verliezen de spelers zich in het spel. De jonge gedreven theatermakers slepen het publiek mee in hun fysieke, compromisloze spel waarbij de moraal geleidelijk vervaagt.
Veelbelovend onderzoek naar de menselijke psyche en haar prioriteiten.

Concept en spel Christina Flick, Marie Groothof, Melih Gençboyaci, Hilde Labadie, Floor van Leeuwen, Kimmy Ligtvoet, Ariadna Rubio Lleó, Daan Simons Decor, techniek, productie Joost Giesken, Dave Staring, Jasper Kop en Joost Allema Eindregie Tim Etchells Dramaturgie Anoek Nuyens Co-productie NXTSTP, OMSK, Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg)

www.rotterdamseschouwburg.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Daniel Venema