De Unie Late Night maakt doorstart in Worm als Rotterdam Late Night

De Unie Late Night maakt doorstart in Worm, februari 2013

Komende donderdag 7 februari presenteert schrijver Ernest van der Kwast de eerste editie van Rotterdam Late Night! Het is de opvolger van De Unie Late Night in Worm en vandaar zijn de onderdelen ongewijzigd. Er zijn gesprekken met actuele gasten, muzikale optredens, korte films, een minihoorcollege en natuurlijk de ode aan een bijzondere Rotterdammer!

Op 5 maart 2009 presenteerde Ernest van der Kwast de allereerste editie van De Unie Late Night in De Unie. In vier jaar tijd vonden er 35 edities plaats. Van der Kwast interviewde acteurs, regisseurs, politici, filosofen, filmmakers, stedenbouwkundigen, maar ook meisjes van plezier, een hondenfluisteraar en een patatbakker. Toen De Unie in Debat de subsidie moest inleveren stopte ook De Unie Late Night. Op 6 december presenteerde Ernest van der Kwast daarom de laatste Late Night-show in De Unie. Met de doorstart in WORM heeft de veelgeprezen talkshow weer toekomst gekregen.

Te gast tijdens de eerste editie zijn Paulo Nunes, Arno Coenen, Wilma Sütö en Herrek. Paul Nunes is sport- en spelbegeleider van de speeltuin aan het Weena. Hij wordt door de ravottende kinderen als een superheld gezien. Nunes speelt voetbal met ze, maakt sneeuwpoppen en laat kleuters gieren aan de kabelbaan. De politiek kiest voor bezuinigingen op speeltuinen. Daarom wordt er een ode gebracht aan Paulo. Arno Coenen is multimediakunstenaar. Hij werd geselecteerd om een werk te maken voor de binnengevel van de Markthal. Het wordt een modern stilleven, twee voetbalvelden groot. Het wordt een gesprek over oude en nieuwe media, een markthal als canvas en over het stilleven anno 2013. Wilma Sütö is kunsthistoricus en journalist. In een minihoorcollege bespreekt ze wereldbewoners in de kunst uit Rotterdam.

De Unie Late Night maakt doorstart in Worm, februari 2013

De Rotterdamse folk-popband Herrek geeft een voorproefje op het nieuwe album. Ook wordt een korte film waarin de stem van een oude Fransman de kijker door drie extreme situaties leidt.

Rotterdam Late Night

datum: donderdag 7 februari 2013

locatie: WORM, Boomgaardstraat 71

aanvang: 21:30 uur / drank & DJ-duo Spectacular Spectacular vanaf: 21:00 uur

toegang: € 5 (€ 3,50 in de voorverkoop)

meer info: www.worm.org

Volgende Rotterdam Late Night: 7 maart

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra