Zinnebeeld presenteert ‘Symboolpolitiek’ bij Bar

Presentatie Symboolpolitiek

Nieuw (Rotterdams) lettertype krijgt presentatie bij Bar.

Het Rotterdamse ontwerpbureau Zinnebeeld vroeg de typografen van Geen Bitter om samen te werken aan het ontwerp van hun eigen lettertype. De bureaus werkten samen aan een stevig maar toch verfijnd lettertype dat goed geschikt is voor zowel drukwerk als beeldscherm. Het is traditie om bij een lettertype een letterproef uit te geven. Om te laten zien hoe de verschillende letters en symbolen ogen in alle mogelijke formaten.

De betreffende letterproef is het boek: Symboolpolitiek – letterproef van mooie woorden geworden. In het boek staan 37 bijdragen van dichters, schrijvers, kunstenaars en journalisten. Zij beschrijven hun kijk op het thema symboolpolitiek.

Onder de auteurs zijn meerdere Rotterdammers. Zoals columnist Hans van Willegenburg, de stadsdichter Ester Noami Perquin, Janjoost Jullens, Linda Vermeulen, Rini Biemans van Creatief Beheer, Bianca Boer, Daniël Dee, het fictieve koppel Henk & Ingrid, economist Arjo Klamer en Carmen Kunz.

Het boek wordt gedrukt door de Rotterdamse drukkerij De Nieuwe Grafische en wordt uitgegeven door de eveneens Rotterdamse uitgeverij Autres Directions.

Het boek wordt aanstaande vrijdag, 25 januari om 18.00 uur gepresenteerd bij Bar. Een exemplaar is tijdens de feestelijke aangelegenheid te koop voor 10 euro. Symboolpolitiek – letterproef van mooie woorden is ook te bestellen via http://letterproef.zinnebeeld.nl. Een boek kost dan 15 euro en zal gratis worden opgestuurd.

Overigens is dit niet de enige (Rotterdamse) letterstijl. De gemeente Rotterdam heeft al eerder een eigen versie van Arial laten ontwerpen.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra