Kriterion Kult Klassiekers

Kriterion Kult Klassiekers

In dit overzicht over bioscopen in Rotterdam werd Kriterion Rotterdam uiteraard ook genoemd. Kriterion Rotterdam is een studentenorganisatie die filmvoorstellingen op locatie organiseert in afwachting van een permanente plek in de stad. Vanaf donderdag 17 januari zal Kriterion met een nieuw project Rotterdam weer opnieuw op de hoogte brengen van de aanwezigheid met Kriterion Kult Klassiekers.

Om de twee weken worden op vier onconventionele locaties bijzondere, controversiële en onvoorspelbare filmvoorstellingen georganiseerd die altijd binnen het thema van de locatie passen.

De eerste vertoningen zullen plaatsvinden in Grandcentral/Platform 8, onderdeel van Engels. Gezien de locatie zullen er films geprogrammeerd worden waarin treinen een belangrijke rol spelen. Het voorprogramma wordt verzorgd door talentvolle filmmakers van de Willem de Kooning Academie.

17 januari is de eerste editie, de film Dead Man van Jim Jarmusch wordt dan vertoond. De Amerikaanse undergroundfilmer Jim Jarmusch maakte met Dead Man een western met de dood als thema. Bill Blake, gespeeld door Johnny Depp, reist per stoomtrein in Dead man letterlijk zijn einde tegemoet. De film Sur Aire Real van Guido De La Rocha, winnaar van de NTR mediaprijs, is de voorfilm.

Vervolgens zal er 31 januari, 14 februari en 28 februari weer een editie zijn. Elke avond begint om 20.00, de aanvang van de films is 20.30. De entreeprijs is 3 euro.

Op 31 januari is het voorprogramma Tunnelvisie van Jelke Landman. De hoofdfilm is Central do Brazil.

14 februari vormt de première van Guerrilla van Christiaan Kanis het voorprogramma. De hoofdfilm is Sin Nombre.

Voor 28 februari is de voorfilm nog niet bekend. De hoofdfilm is North by Northwest van Alfred Hitchcock.

De bezoeker kan voor aanvang van de filmavond gebruik maken van de speciale daghap: de Kriterionschotel. Voor aanvang en na afloop van de filmavond zal er gelegenheid zijn om te borrelen.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra