Saminte Ekeland exposeert bij Frank Taal: Outer Dark

Saminte Ekeland exposeert bij Frank Taal: Outer Dark

Het materiaalgebruik van de Rotterdamse kunstenaar Saminte Ekeland (Piet Zwart Institute 1997) is opmerkelijk te noemen.  Met transparant plastics, garen, acryl en nylon weefsel maakt ze collage’s met een bijzondere dieptewerking . De werelden die ze hiermee oproept zijn op een bepaalde manier heel poëtisch, maar tegelijk ook rauw en realistisch. Door deze bijzondere interne contradictie in het werk krijgen ook haar onderwerpen een subtiele diepgang.  Of het nu gaat om ontregelend geweld (Autonomen (2011) en Molotov Cocktail (2009-210), politiek extremisme (Angela Yvonne Davis (2011) of existentieel getinte figuren (Eiland / Island II (2011) of Prince of Darkness (2011), nergens is het beeld eenduidig en maakt zo de levende fascinatie voor haar onderwerpen navoelbaar.

Saminte Ekeland exposeert bij Frank Taal: Outer Dark

De expositie wordt geopend op zaterdag 12 januari door Edo Dijksterhuis (17:00 uur), maar vanaf 16:00 uur drinkt Frank Taal op het nieuwe jaar.
Elke week van woensdag t/m vrijdag geopend van 12:00 uur – 17:00 uur en elke zaterdag en de laatste zondag van de maand op afspraak van 13:00 uur – 17:00 uur

Outer Dark – solo Saminte Ekeland is te zien van 12 januari t/m 21 februari 2013 in Galerie Frank Taal, Van Speykstraat 129.

Saminte Ekeland exposeert bij Frank Taal: Outer Dark

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Hans van Dam