Een nieuwe Dansateliers productie van Liat Waysbort: ‘What’s Left’ in de Gouvernestraat

Een nieuwe Dansateliers productie van Liat Waysbort: ‘What’s Left’ in de Gouvernestraat

Van 28 november tot en met 1 december staat Liat Waysbort met haar nieuwe choreografie ‘What’s Left’ in de Gouvernestraat. In haar nieuwe voorstelling haakt ze in op de actualiteit en staat ze stil bij het veranderlijke van onze samenleving.

In ‘What’s Left’ stelt Waysbort de rol van kunst en de kunstenaar in de huidige samenleving ter discussie. Waarover moet in deze crisistijden gecommuniceerd worden om het tij te doen keren? Alles wat aan verandering onderhevig is, wordt door haar met een kritisch oog bekeken om antwoord te kunnen geven op de vraag wat we daadwerkelijk nodig hebben.

Een nieuwe Dansateliers productie van Liat Waysbort: ‘What’s Left’ in de Gouvernestraat

Het is niet de eerste keer dat we in Rotterdam van Waysbort horen. In 2006 maakte zij ‘Memory happens now’ en in 2008 bracht zij ‘Redreaming the work’, beiden overigens producties van Dansateliers. In 2009 was Waysbort’s voorstelling ‘Reality is shaped by recalling’ de eerste voorstelling waarmee Dansateliers als productiehuis van start ging. Confronterend om op te merken dat ‘What’s Left’ uitkomt in de laatste maanden waarin Dansateliers nog als productiehuis fungeert. Deze verandering zal bij Waysbort ook niet onopgemerkt zijn gebleven gezien het feit dat zij zich sterk laat inspireren door veranderingen en vragen stelt over de rol van de kunst.

Een nieuwe Dansateliers productie van Liat Waysbort: ‘What’s Left’ in de Gouvernestraat

Als kersverse moeder van een tweeling is Liat Waysbort anders gaan denken. De, van origine Israëlische, choreografe is door de ingrijpende verandering in haar leven niet alleen anders over zichzelf, maar ook over de maatschappij. In haar ogen is de maatschappij verwart. De veranderingen die Waysbort op persoonlijk vlak heeft meegemaakt, met daarbij de veranderingen op mondiaal niveau binnen de maatschappij, vertaalt zij naar een direct communicerende fysieke danstaal.

‘What’s Left’ is van 28 november tot en met 1 december te zien in de Gouvernestraat. Kaartjes zijn te koop via de website. Voor meer informatie over choreografe Liat Waysbort kun je terecht op haar persoonlijke pagina, of kijken op de website van Dansateliers.

Teaser: www.vimeo.com

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk