Whirly Girls – Electra

Whirly Girls door Electra (c Anne Reinke)

Vier vrouwen, vier nationaliteiten en een arsenaal aan instrumenten en mogelijkheden. Door deze variabelen te combineren en te richten op de meest invloedrijke vrouwen tussen 1900 – 1950 wordt op een muzikale en doordringende manier een ode gebracht aan de indrukwekkende prestaties van onder andere Emmeline Pankhurst, Rosie the Reviter en Gertrude Stein.

Deze en andere vrouwen worden in Whirly Girls gehonoreerd voor hun invloed op onder meer het gebied van kunst en cultuur, maar ook voor hun gevecht voor de rechten van de vrouw en prestaties op het gebied van luchtvaart.

Onder begeleiding van de klassieke muziek van Monica Germino, Tatiana Koleva, Michaela Riener en Susanna Borsch worden videobeelden vertoond van de meest belangrijke momenten van de gehonoreerde vrouwen. Beelden van onder andere interviews, het vliegtuig van Amelia Earhart en andere baanbrekende momenten in de geschiedenis van de rechten van de vrouw.

Te zien in concertgebouw De Doelen op:

Zo 18 Dec`11 Eduard Flipse Zaal 20.30

Kaartjes kopen via: www.dedoelen.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Daniel Venema