Hilariteit in Rotterdam tijdens Cameretten 2012!

Hilariteit in Rotterdam tijdens Cameretten 2012!

Van 21 tot en met 24 november staat Rotterdam in het teken van cabaret tijdens het oudste cabaretfestival van Nederland! 9 talenten strijden tijdens de eerste drie dagen van Cameretten om een plaats in de finale in het nieuwe Luxor Theater.

Cameretten heeft sinds 1966 al vele grote namen in de cabaretwereld voortgebracht en vindt sinds 1988 steevast plaats in het Luxor Theater in Rotterdam. Onder anderen Theo Maassen, Plien & Bianca en Marc-Marie Huijbregts hebben het festival een keer gewonnen. Wie zal de volgende zijn die deze prestigieuze prijs in de wacht sleept en kan worden toegevoegd aan de lijst met winnaars?

Hilariteit in Rotterdam tijdens Cameretten 2012!

Na een stevige selectieronde, een workshopweekend en try-outs zijn negen, door de selectiecommissie uitgekozen, kandidaten, klaargestoomd om te schitteren in de halve finales die plaatsvinden in het Oude Luxor Theater. De halve finales vinden plaats van 21 tot en met 23 november. Iedere avond laten drie acts zich van hun beste kant zien om het publiek, maar natuurlijk ook om de jury te imponeren. Het publiek mag de publieksprijs uitloven, maar de jury bepaald wie er vandoor gaat met de Factua-Juryprijs en de Persoonlijkheidsprijs. Na het Festival gaan de drie finalisten op een landelijke tournee van ongeveer veertig avonden. Een grote kans om meer naamsbekendheid op te doen!

De presentatie van Cameretten ligt in handen van Soundos el Ahmadi; stand-up comediènne bij Comedytrain, actrice en presentatrice. Als klap op de vuurpijl is er na afloop van de finale op zaterdag het Cabaret-gala dat om 23.30 uur losbarst met DJ Dandy Dave! Leuke bijkomstigheid is dat je met je kaartje voor de halve finales ook van harte welkom bent op dit feest!

Iedere avond zijn er gastoptredens van cabaretiers. Benieuwd wie? Op de website van Cameretten kun je deze, en meer, informatie vinden. Kaartjes voor Cameretten zijn te koop via de website van het Luxor Theater.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk