Songbird Festival 2012: Een Walhalla voor popliefhebbende festivalgangers

Songbird Festival 2012: Een Walhalla voor popliefhebbende festivalgangers

Festivalseizoen afgelopen? In ‘De Doelen’ wordt het tegendeel bewezen met het Songbird Festival! Na het grote succes van vorig jaar doopt de festivalorganisatie het concert- en congresgebouw ook voor deze tweede editie om tot de perfecte locatie voor een intiem indoor festival.

Het Songbird Festival is een festival waarbij de nadruk ligt op singer-songwriters. Alle geprogrammeerde artiesten spelen een volledige set waarbij de een kiest voor een speciale samenstelling en de ander voor een optreden met zijn of haar band. Voor een optimale festivalsfeer zijn de acts verspreid over zes zalen door het hele gebouw waar je in- en uit kunt lopen. Ook is het tussen de optredens door mogelijk een hapje en een drankje te nuttigen, de merchandise stand te bezoeken en wellicht handtekeningen van je favoriete artiesten te scoren!

Songbird Festival 2012: Een Walhalla voor popliefhebbende festivalgangers

Met een line-up waar menig popliefhebber van begint te kwijlen belooft het singer-songwriters festival een nog groter succes te worden dan vorig jaar. Namen van internationale artiesten als Michael Kiwanuka, Matt Corby en Justin Nozuka staan al netjes in het blokkenschema en worden afgewisseld door succesvolle Nederlandse artiesten als Bertolf en natuurlijk Douwe Bob Posthuma; de winnaar van het programma ‘De Beste singer-songwriter van Nederland’ waarbij een optreden op het Songbird Festival een van de prijzen was.

Degenen die een kaartje hebben weten te bemachtingen voor het Songbird Festival 2012 mogen zich gelukkig prijzen. De kaartjes waren begin oktober namelijk al uitverkocht! Balen voor degenen die achter het net hebben gevist, maar niet getreurd. Als de goede kaartverkoop zich vertaalt naar een nog succesvollere editie van het festival dan vorig jaar zal de aankondiging van Songbird Festival 2013 vast niet lang op zich laten wachten.

Het Songbird Festival vindt plaats op zondag 25 november 2012 in concert- en congresgebouw ‘De Doelen’. Op de website van het festival kun je terecht voor meer informatie. Kun je niet wachten tot de 25e. Bekijk hier dan vast de terugblik op Songbird Festival 2011!

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk