‘Zeezicht’ door O.T.

Een nieuwe bewerking van Albee. O.T. Theater brengt ‘Zeezicht’.

Een nieuwe bewerking van Albee: O.T. Theater brengt ‘Zeezicht’.

Na ‘wankel evenwicht’, ‘wie is er bang voor Virginia Woolf?’ en ‘De geit of, wie is Sylvia?’ komt O.T. Theater met een nieuw toneelstuk dat is gebaseerd op werk van Albee. ‘Zeezicht’, een stuk waarin niets is wat het lijkt en scherpe humor de boventoon voert, is van 15 november tot en met 22 december in verschillende theaters in het land te zien.

Een nieuwe bewerking van Albee. O.T. Theater brengt ‘Zeezicht’.

‘Zeezicht’ begint met een ouder echtpaar dat een verschillende kijk op de toekomst heeft. Waar de vrouw hunkert naar avontuur aan zee, laat de man alles liever bij het oude. Op een zonnige namiddag aan het strand mijmeren ze over hun toekomstperspectief. Het verhaal krijgt plotseling een andere wending wanneer twee, op mensen lijkende, verschijningen uit de duinen komen. Ze willen terug naar zee, terug naar de plek waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen. Waarom zijn ze op het land gekropen? Nieuwsgierigheid, verbazing, afkeer, wantrouwen en verbazing wisselen elkaar vervolgens af. Is de waarheid, zoals het echtpaar suggereert, een illusie? De wezens bevinden zich in grote staat van verwarring en ze beseffen zich dat de nieuwe indrukken die zij op het land hebben opgedaan hen te veel hebben veranderd om nog terug te keren naar zee. Uiteindelijk biedt het echtpaar aan hen te helpen met het opbouwen van een nieuw leven.

Een nieuwe bewerking van Albee. O.T. Theater brengt ‘Zeezicht’.

Never change a winning team moet men bij O.T. Theater gedacht hebben. De vorige toneelstukken van Albee waren een groot succes en met ‘Zeezicht’, een boek dat in 1975 de Pulitzer Price voor drama won, wil O.T. dat succes evenaren dan wel overstijgen.

De première van ‘Zeezicht’ vindt, na drie try-out dagen, plaats op 18 november in het eigen O.T. Theater. Voor het reserveren van kaartjes kun je bellen naar 010-4769029, of kijk op de website!

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk