Midnight Rising van Club Guy & Roni

Midnight Rising van Club Guy & Roni

Op woensdag 31 oktober krijgt onze stad bezoek uit het hoge noorden! Het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni staat op deze dag ’s avonds in de Rotterdamse Schouwburg met de nieuwe voorstelling Midnight Rising.

Na bijzondere voorstellingen als ‘Alpha Boys’ en ‘L’histoire du Soldat’ komen Guy Weizman en Roni Haver nu met een performance over de vrijheid van de geest. Kan de geest vrij zijn als het lichaam in gevangenschap is? In Midnight Rising stellen de choreografen serieuze onderwerpen centraal, maar willen ze er door middel van een dosis humor en entertainment voor zorgen dat de voorstelling niet ‘beladen’ wordt.

De zeven dansers in het stuk hebben een moeilijke opdracht gekregen. In een wild decor moeten ze een gevoel van gewichtloosheid aan het publiek overdragen. Hoe zullen de performers het gevoel weten te creëren van wanneer je favoriete band dat ‘ene’ nummer inzet tijdens een concert?

Midnight Rising van Club Guy & Roni

De muziek van Ehud Banai zet de boodschap van de voorstelling kracht bij. De Israëlische componist en singer/songwriter staat bekend om zijn eigenzinnige geluid; een samensmelting van folk, elektrische rock en religieuze muziek. In Midnight Rising brengen drie musici de muziek van Banai live ten gehore.

Benieuwd hoe de dansers de zoektocht naar gratie, begrip en verheffing weten te vertolken naar een spectaculaire dansvoorstelling? Kaartjes voor Midnight Rising van Club Guy & Roni zijn te bestellen via de site van de Rotterdamse Schouwburg.

wo 31 okt, 20:15-21:25, Grote Zaal, € 18 – € 21

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk