Rotterdams station en stadsparken in beeld

Rotterdams station en stadsparken in beeld

We leven in een fotogenieke stad. Dat blijkt komend weekend wederom. Zaterdag opent wethouder Jeannette Baljeu (haven, verkeer en regionale economie) een fototentoonstelling over de bouw van het nieuwe Rotterdam Centraal.Vanaf zondag presenteert Janine Schrijver een selectie van foto’s van Rotterdamse parken zien waarin zij de verschillende facetten van het stadspark belicht.

De afgelopen periode werd aan amateurfotografen gevraagd een beeld van de bouw van het nieuwe station aan te leveren. De fotowedstrijd had als thema ‘Rotterdam Centraal in beweging’. Inmiddels zijn de winnaars bekend. De winnende foto’s zijn vanaf 20 oktober op posters te bewonderen op het station. Ook worden alle foto’s opgenomen in de fototentoonstelling in Punt Centraal. Te zien vanaf 22 oktober t/m 7 december.

Rotterdams station en stadsparken in beeld

Bij Fotografe Janine Schrijver (1966) ontstond vanuit een persoonlijke behoefte aan groen en beweging de interesse voor het fenomeen stadspark. Inmiddels is haar fotografisch onderzoek naar de betekenis van het stadspark uitgegroeid tot een groot internationaal project. Haar project begon in Rotterdam-Zuid en omvat sindsdien ook steden als New York en Shanghai. In Museum Rotterdam is een selectie van Rotterdamse parken te zien.

Rotterdams station en stadsparken in beeld

In haar kleurrijk werk belicht Schrijver verschillende facetten van het stadspark. Van plek van bezinning en ontspanning, via ideale omgeving voor sport en spel tot ontmoetingsplaats waar gelijkgestemde bezoekers collectief van optredens en voorstellingen kunnen genieten.

Om die veelzijdige functie van parken voor de stadsmens vast te leggen, maakte ze gebruik van verschillende fotografische genres zoals het portret, het stilleven en landschapsfotografie.

Deze expo is van 21 oktober t/m 30 december 2012 te zien.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra