‘Einbahnstrasse’ van T.r.a.s.h.

Explosieve dans, poëzie en keuzegeweld komen samen in Einbahnstrasse van T.r.a.s.h.

Explosieve dans, poëzie en keuzegeweld komen samen in Einbahnstrasse van T.r.a.s.h.

Emoties, wanorde en absurdisme komen op dinsdag 30 oktober samen in de Rotterdamse Schouwburg. De Tilburgse dansgroep T.r.a.s.h. strijkt deze avond neer in onze stad om een verpletterende indruk achter te laten.

Choreografe Kristel van Issum zet met Einbahnstrasse een mix van explosieve dans en poëzie neer. Vijf dansers (Oona Doherty, Pawel Konior, Lucie Petruŝová, Gieorgij Puchalski en Sarah Lutz), uit verschillende culturen, vertellen een verhaal over de overgave aan onze menselijke natuur, een verhaal over eenwording en verbinding met onszelf, maar ook met ‘de ander’. Deze altijd actuele en herkenbare zoektocht, voor vrijwel iedereen herkenbaar, zet de toeschouwer tot nadenken. Waarom is de zoektocht naar het ‘beloofde land’ eindeloos als we er zo graag binnen willen komen? Waar komen de grenzen vandaan? Door wie of wat worden we belemmerd?

Explosieve dans, poëzie en keuzegeweld komen samen in Einbahnstrasse van T.r.a.s.h.

Een van de grote krachten van T.r.a.s.h. is de muzikale begeleiding, ook dit maal gecomponeerd door Arthur van der Kuip. Waar Van der Kuip normaal gesproken veelal gebruik maakt van elektronische muziek, slaat hij voor Einbahnstraße een heel andere weg in. De elektronica maken plaats voor een snarentrio met viool, contrabas en elektrische gitaar. Melodieën met een Oost-Europese tint worden door de muzikanten ten gehore gebracht en moeten een samensmeltend geheel vormen met de dans.

De tragikomische danstheatervoorstelling Einbahnstrasse zit vol fysieke actie en stelt het alledaagse verkeer tussen mensen centraal. De vijf dansers worden blootgesteld aan het geweld van keuzes en zoeken gedurende de voorstelling door middel van rituelen, brute daden en onvermijdelijke beslissingen naar grip.

Benieuwd hoe de dansers zich staande houden in het keuzegeweld? Kaarten voor de voorstelling Einbahnstrasse van T.r.a.s.h. zijn te koop via de website van de Rotterdamse Schouwburg.
Dinsdag 30 oktober ’12 om 20:30 in de Kleine Zaal.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk