‘HOW LONG IS NOW’ van Conny Janssen Danst

‘HOW LONG IS NOW’ van Conny Janssen Danst

Live muziek en eten in de tram: een dansvoorstelling met een total experience.

Een dansvoorstelling in een tramremise: het klinkt niet alledaags, maar dat is ook niet wat Conny Janssen in gedachten had voor haar nieuwe voorstelling ‘HOW LONG IS NOW’. Deze nieuwe dansvoorstelling, die op 3 november in première gaat, krijgt een extra dimensie door de bijzondere performancelocatie.

‘HOW LONG IS NOW’ is een dansvoorstelling waarin Janssen de ‘tijd’ als uitgangspunt heeft gekozen. De begrippen herinnering en verlangen staan hierin centraal. Niets is wat het lijkt en daardoor heeft de voorstelling een verbeeldend effect op de toeschouwer. In de tramremise nemen de dansers je mee in de zoektocht naar schoonheid en fantasie om een nieuwe, nog onbestaande, wereld te creëren.

Niet alleen de locatie maakt deze voorstelling uniek, ook de muziek draagt hiertoe bij. Live muziek van de Amsterdamse band Alomo Race Track, begeleidt de dansers tijdens de performance. Deze alternatieve rockband timmert sinds 1998 flink aan de weg. In dat jaar wonnen ze de Grote Prijs van Nederland en sinds die tijd hebben ze niet stilgezeten. Drie albums en vele performances wereldwijd verder, heeft Alomo Race Track nu dus een podium gevonden binnen de nieuwe voorstelling van Conny Janssen Danst.

‘HOW LONG IS NOW’ van Conny Janssen Danst

Het is niet de eerste keer dat Conny Janssen een locatievoorstelling maakt. Eerder koos zij voor het stuk ‘COMMON GROUND’ (2010) het dak van de Rotterdamse Hofbogen als podium. Toen was het mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling op locatie te eten en ook nu is weer aan de innerlijke mens gedacht. Om de total experience van ‘HOW LONG IS NOW’ compleet te maken, verzorgt Picknick Rotterdam, speciaal voor bezoekers van ‘HOW LONG IS NOW’, een drie-gangen menu in de tram!

‘HOW LONG IS NOW’ van Conny Janssen Danst is van 1 tot en met 18 november te zien. Kaartjes voor de voorstelling (en het diner) zijn te bestellen via de website van de Rotterdamse Schouwburg. De tramremise bevindt zich aan de Kootsekade in Hillegersberg en de gemakkelijkste manier om bij de tramremise te komen is, hoe toepasselijk, met de tram!

‘HOW LONG IS NOW’ van Conny Janssen Danst

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk