‘Domestica’ van Dansgroep Amsterdam/Van den Broek

Domestica  Dansgroep Amsterdam/Van den Broek (c Sigel Eschkol / Robert Benschop)

Twee grote namen uit de danswereld. Twee generaties. Krisztina de Châtel, choreografe van Dansgroep Amsterdam, en Ann van den Broek, choreografe van WArd/waRD, zijn de dialoog met elkaar aangegaan en hebben samen een choreografie gemaakt. De uitkomst hiervan is de dansvoorstelling Domestica, die op donderdag 18 oktober in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg te zien is.

Een bijzondere samenwerking
Het is niet de eerste keer dat de twee dansmakers elkaar tegenkomen in de danswereld. Wel is er nu sprake van een andere rolverdeling. De relatie tussen Krisztina de Châtel en Ann van den Broek heeft door het maken van deze voorstelling een bijzondere wending heeft genomen. Waar Van den Broek vroeger danseres was binnen het gezelschap van De Châtel , werken de twee in Domestica samen. Herinneringen uit het verleden, verschillen, overeenkomsten en creativiteit van beiden zijn verenigd in de voorstelling die tijdens Julidans 2012 in première ging.

Domestica van Dansgroep Amsterdam/Van den Broek (c Robert Benschop)

Niet alleen de choreografen van de verschillende dansorganisaties werken samen. In de voorstelling doen dansers van Dansgroep Amsterdam mee en namens Ward/waRD is een rol weggelegd voor de Duitse Andreas Kuck en de Finse Cecilia Moisa.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg is er een inleiding die zal worden geleid door Liesbeth Osse. In dit gesprek zal worden ingegaan op de artistieke achtergrond van de twee choreografen en over het verloop van de samenwerking. Ook over de rest van de voorstelling zal worden gesproken. Naast de dans is er namelijk ook veel aandacht besteed aan het toneelbeeld, de muziek, het licht en de kostuums.

Kaarten voor Domestica van Dansgroep Amsterdam in samenwerking met WArd/waRD op 18 oktober zijn te verkrijgen via de site van de Rotterdamse Schouwburg. De inleiding is van 19.15 – 19.45 in de Erker. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk