‘Shooting Back’ van Hester Scheurwater bij Galerie Frank Taal

Shooting Back van Hester Scheurwater bij Frank Taal (c Hester Scheurwater)

Vandaag de dag bepalen de media meer en meer hoe wij ons gedragen. De media beïnvloeden onze gedachtegang en daarmee vaak ook ons handelen. Kunstenares Hester Scheurwater houdt zich met dit fenomeen bezig en dan vooral met de manier waarop vrouwen in de media worden afgebeeld. In haar nieuwe tentoonstelling ‘SHOOTING BACK’ reageert Scheurwater door middel van zelfportretten op de door de media gecreëerde idee over de vrouw als lustobject.

Dat de mediabeelden vandaag de dag bij iedereen bepaalde gedachten oproepen, moge duidelijk zijn, maar het is volgens Scheurwater niet de bedoeling dat de gedachten die de media oproepen serieus en letterlijk worden genomen. In haar nieuwe werk neemt zij de gedachten en fantasie die de media oproept echter wel letterlijk en zij heeft zichzelf dan ook letterlijk afgebeeld. Door zichzelf zelfbewust te portretteren laat Scheurwater zien dat ze geen slachtoffer is van de zogenaamde opgedrongen seksuele beeldcultuur. Op een schaamteloze manier tonen wat ons dagelijks aan ‘nepheden’ wordt opgedrongen is het doel van Scheurwater in deze confronterende tentoonstelling.

Naast de tentoonstelling van Scheurwater wordt ook het, door Walter Keller samengestelde, boek ‘SHOOTING BACK’ gelanceerd. Bijzonder aan dit boek is dat er maar een beperkt aantal beschikbaar is. Er zijn 250 exemplaren uitgegeven door Gerber & Keller Zurich. Ieder boek is genummerd, gesigneerd en voorzien van de originele gesigneerde print.

Shooting Back van Hester Scheurwater bij Frank Taal (c Hester Scheurwater)

De opening van de solo expositie van Hester Scheurwater en de lancering van het boek ‘SHOOTING BACK’ vindt plaats op zaterdag 13 oktober om 16.00 uur in Galerie Frank Taal. Een uur later zal Frits Gierstberg (hoofd tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum) de officiële opening voor zijn rekening nemen. Na de tentoonstelling in Rotterdam, zal deze verhuizen naar Parijs voor de ‘Nofound Photo Fair’, een side event van ‘Paris Photo 2012’.

De tentoonstelling ‘SHOOTING BACK’ is tot en met 10 november te zien in Galerie Frank Taal. Voor meer informatie kun je terecht op www.franktaal.nl of op www.hesterscheurwater.com.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk