Cineville nu ook in Rotterdam

Uitbreiding Cineville naar Rotterdam

Drieënhalf jaar na de lancering in Amsterdam breidt het succesvolle filmplatform Cineville ook uit naar Rotterdam. Vanaf 5 oktober biedt de Cinevillepas (achttien euro per maand) ook onbeperkt toegang tot LantarenVenster, Cinerama en Worm.

Cineville blijkt in de hoofdstad al een succes. Sinds de lancering is het bioscoopbezoek onder de pashouders verdubbeld. De Cinevillepashouders zijn goed voor bijna dertig procent van de bezoeken aan de Amsterdamse filmtheaters. Daarmee zijn de doelstellingen van Cineville om in Amsterdam het filmtheaterbezoek te stimuleren, de samenwerking onder de filmtheaters te versterken en een platform te bieden dat de filmbeleving versterkt ruimschoots gehaald. De uitbreiding naar bijvoorbeeld Rotterdam ligt dan ook voor de hand.

Met de uitbreiding vergroot Cineville tevens de reikwijdte van de filmwebsite Cineville.nl. De filmblog wordt zeer gewaardeerd vanwege de onontbeerlijke informatie voor een filmbezoek zoals draaitijden, filmbeschrijvingen en recensies maar ook nieuws, columns van filmmakers en -experts, trailers, festivaltips, achtergrondartikelen en interviews.

De uitbreiding van Cineville wordt op 5 oktober groots gevierd in Worm met onder andere visual art door de in Rotterdam reisderende Nina Boas, performances door Curious Behaviour en karaoke. De muziek wordt verzorgd door Great Mountain Fire uit Brussel, Daniel Zuur & Florian Wolff en de Rotterdamse dj’s Serge van Clone, Jeff Solo en Khalil van Triphouse.

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra