Van weilanden naar WijLande

Van weilanden naar WijLande

Waar jaren geleden weilanden met gras waren, is inmiddels Nesselande herrezen. Dit proces, van niets naar iets, heeft kunstenares Yvonne Beelen geïnspireerd om een kunstwerk te maken in de buitenruimte van Rotterdam.

Om de nieuwe wijk een eigen identiteit toe te kennen, is Beelen een project met twaalf verschillende mensen begonnen. Zij ziet deze mensen als donateurs aangezien deze twaalf mensen hun identiteit wel ter beschikking wilden stellen. Aan de hand van film en grafische vormgeving heeft Beelen de verscheidene identiteiten samengevat in één beeld- identiteit: het symbool voor de nieuwe leefgemeenschap.

De afgelopen periode is door jongereninitiatief I-dentity hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de officiële onthulling van het kunstwerk. Diverse workshops zoals koken, graffiti en muziek hebben vooraf plaatsgevonden. Als kers op de taart zal de onthulling van het kunstwerk op zaterdag 6 oktober plaatsvinden. Tijdens deze feestelijke aangelegenheid tonen buurtbewoners, van jong tot oud, hun identiteit met diverse optredens.

Tijdens de wording van het project hebben steeds meer mensen zich aangesloten om na te denken over de vormgeving, maar ook de locatie van het kunstwerk. Het eindresultaat, dat moet zorgen voor de uitstraling van de identiteit van Nesselande en een wij- gevoel onder de buurtbewoners, zal om 15.00 uur ’s middags worden onthuld. Allereerst in de theaterzaal van ‘De Kristal’ en later aan de groene boulevard langs de plas van Nesselande.

Benieuwd naar het eindresultaat van dit buurtproject? Iedereen is van harte welkom bij de onthulling van het kunstwerk! De dag zal, na de onthulling van het kunstwerk en een filmvertoning, feestelijk worden afgesloten met een wij(k)feest!

Zaterdag 6 Oktober vanaf 15:00 uur in het theaterzaaltje van de Kristal en aan de groene boulevard langs de plas van Nesselande.
nesselande.net

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk