Camera Japan bij LantarenVenster en Worm

Camera Japan bij LantarenVenster en Worm

Rotterdam kent de laatste jaren een opmars van all you can eat-sushi restaurants als Sumo en Shabu Shabu. Hoewel die restaurants niet het toppunt van Japanse cuisine zijn, zorgen ze wel voor meer interesse in Japans eten. Wie nog meer wil weten over die smaakmakende eetcultuur kan vanaf 3 oktober terecht bij Camera Japan.

Het thema van de zevende editie van Camera Japan festival, het grootste Japans culturele evenement van de Benelux, in Rotterdam is Japalicious! het festival richt zich op eetcultuur, de kunst van eten en de brede eigenzinnige Japanse keuken die meer biedt  dan de befaamde sushi en sake.

Camera Japan bij LantarenVenster en Worm

Het hoofdfestival is van 4 t/m 7 oktober op de Kop van Zuid in LantarenVenster. Hier kunnen bezoekers zich vier dagen lang onderdompelen in de Japanse (eet-) cultuur met meer dan vijftig filmvoorstellingen, optredens, workshops, exposities en vele Japanse lekkernijen.

Het filmprogramma biedt behalve het thematische filmprogramma ook een regulier filmprogramma met vele verrassende, ontroerende, spannende en vreemde films. Er is een retrospectief van Somai Shinji, verschillende anime waaronder Ghibli Studio’s nieuwste trots From Up on Poppy Hill, documentaires als Fukushima Hula Girls en natuurlijk vele prachtige nieuwe films.

Camera Japan bij LantarenVenster en Worm

In de thema- films staat uiteraard eten centraal. Het Japalicious-programma bestaat uit een variatie van speelfilms en documentaires, horror en komedies, premièrefilms met o.a. Sukiyaki en Rinco’s Restaurant, en klassiekers als Tampopo. Het thema zal ook op verschillende andere manieren tot uiting worden gebracht. Kunstenaars stellen hun meest appetijtelijke werk tentoon, er is een expositie van Japans verpakkingsmateriaal, er zijn kraampjes vol lekkernijen, men kan deelnemen aan een sakeproeverij en een theeceremonie en na tien uur ’s avonds zal de restaurant van LantarenVenster omgetoverd worden tot een izakaya, een Japans café/restaurant.

Zoals elk jaar is er ook aandacht voor muziek. Behalve tijdens de Camera Japan kick off party op woensdag 3 oktber in Worm (met een surprisefilm, gitarist Junzo Suzuki en dj Mount Fuji)  zijn er ook gedurende het festival in LantarenVenster verschillende live-optredens. Variërend van traditionele Taiko drummers tot experimentele muzikale voorstellingen. Traditioneel sluit het festival met optredens van opkomende electronica artiesten. Dit jaar zijn dat Fujita Masayoshi, Usaginingen en Mergrim.

Camera Japan 2012
Woensdag 3 oktober – Kick-off Party in WORM
Van 19.30 tot 02.00 hrs.
Entree 7 euro
Donderdag 4 t/m 7 oktober – Hoofdfestival LantarenVenster
Meer informatie en kaartverkoop via www.camerajapan.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra