Ontdek het Discovery Festival

Disovery Festival (Erasmus MC Onderwijscentrum / Afka)

Na zes succesvolle edities van Discovery Festival in Amsterdam is het voor het experimentele nachtfestival tijd om nieuwe steden te ontdekken. Dit jaar kan nieuwsgierig publiek ook in Rotterdam zelf onderzoeksobject zijn bij wetenschappelijke experimenten, bewegen op beats van vernieuwende dj’s en bands en interactieve kunstexposities beleven. De eerste Rotterdamse editie vindt plaats op vrijdag 28 september in het Museumpark en het afgelopen 20 september geopende Onderwijscentrum van het Erasmus MC!

Discovery Festival is een vooruitstrevend nachtfestival met inhoud dat draait om nieuwe dingen te ontdekken. Het gaat om experimentele wetenschap, nieuwe kunst, nieuwe muziek. Er worden interactieve exposities getoond die op het grensvlak tussen beeldende kunst en wetenschap vertoeven. Daarnaast is Discovery Festival een feest, waarbij op verschillende podia tot laat in de nacht muzikanten en dj’s staan geprogrammeerd.

Het programma voor Rotterdam staat in het teken van 2012 and beyond!
Het laat zien waar we nu staan – en vooral waar we naar toe gaan. Test aan de hand van de ‘prikkelkaart’ van kunstenaar William Mooijman of je visueel of auditief bent ingesteld isof je visueel of auditief bent ingesteld. Met de uitslag in handen kan je een speciale route door het festival volgen. In het door het Rotterdamse bureau Claus en Kaan Architecten (Claus en Kaan Architecten) ontworpen Onderwijscentrum kunnen de bezoekers hun DNA isoleren om mee naar huis te nemen.

De aan het Erasmus MC verbonden onderzoeker Ron Fouchier gaat onder meer in op zijn onderzoek aan het H5N1 griepvirus. Bedoeld om een levensreddend vaccin te ontwikkelen, maar in potentie is het bij uitbraak een dodelijke bedreiging voor miljoenen mensen. Daarom moest hij het project stil leggen vanwege maatschappelijke onrust. Binnenkort hoopt hij weer te starten.

Disovery Festival (Half Way Station / Afka)

Naast veel wetenschap zijn er ook muzikale experimenten. De heren van Kapok testen met hun experimentele geluid de akoestiek van het Onderwijscentrum. De bekende Rotterdamse band Half Way Station wordt uitgedaagd te experimenteren met instrumenten en de danseres Alina.

Ook het Rotterdamse Afka zal optreden, evenals Monster Cat uit Singapore met folk rock! De dj’s Felix Lenferink en Presk gaan als Will & Ink de uitdaging aan om voor het eerst samen te werken.

Discovery Festival Rotterdam
Vrijdag 28 september
Museumpark & Onderwijscentrum Erasmus MC
20.00-03.00 uur
Voorverkoop €6,50 | Aan de deur €10,-

Website: www.discoveryfestival.nl/rotterdam
Facebook: /discoveryfestival
Twitter: @Discovery_fest #DiscoveryRdam

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra