‘Phil Bloom – The world of deer and robots’ bij Galerie Frank Taal

Phil Bloom - The world of deer and robots bij Galerie Frank Taal

De Nederlandse kunstenares vergaarde bekendheid toen zij in 1967 als eerste vrouw geheel naakt verscheen op de televisie. Haar optreden in het VPRO programma Hoepla leidde tot Tweede Kamervragen en Bloom behaalde zelfs de internationale pers.
Voor Phil Bloom was het optreden niets meer dan een intermezzo en zij hoopt dat mensen haar zien als beeldende kunstenares.

‘De wereld van herten en robots’ is Phil Blooms wereld. Het mythische, het anekdotische, het aardse en concrete van alledag komen hierin samen. Een mix van een droomwereld, geschiedenis en realiteit. Met haar kunst wil Phil Bloom mensen aan het denken zetten.
De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van haar oeuvre, van vroege fotografie, tot de meest recente doeken uit 2011.

De tentoonstelling Phil Bloom – The World of deer and robots opent op 26 november van 15:00 uur tot 18:00 uur. Tijdens opening vindt ook de boekpresentatie van de monografie Phil Bloom 1945/2011 plaats. Een rijk geïllustreerde full color uitgave, die aandacht besteedt aan werk en persoon. Het boek is tijdens de opening is het verkrijgbaar voor € 30.

Phil Bloom - The world of deer and robots bij Galerie Frank Taal

Media-artist Gabriel Kousbroek – schrijver Serge van Duijnhoven – en foodperformer Arlette van Laar zullen het publiek verrassen met een onorthodoxe opening die de zinnen en zintuigen op danige wijze zal beroeren.
Gabriel Kousbroek zal tekeningen die hij van de kunstenares maakte en ter plekke zal maken, via loting aan het aanwezige publiek gratis ter beschikking stellen. Serge van Duijnhoven houdt een korte presentatie over de monografie Phil Bloom 1945/2011 en opent de tentoonstelling d.m.v. een portret van Bloom in woorden.

Kunstenares Phil Bloom is aanwezig en signeert.

De tentoonstelling is te zien tot 15-01-2012 in Galerie Frank Taal.
Openingstijden:
Donderdag en vrijdag
12.00 – 17.00 uur.
Zaterdag en zondag
13.00 – 17.00 uur.
Eveneens op afspraak.

www.franktaal.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Rabia Debipersad