Kunst en films bovenop Engels

Kunst en films bovenop Engels (Florianne van Rees (l) /  Koers von Cremer (r))

Engels in het Groothandelsgebouw is een imposante locatie met mooie zalen op de bovenste verdiepingen met een fenomenaal uitzicht vanaf het dakterras. Vrijdag 21 september is er nog meer te bekijken tijdens twee evenementen. Dak wordt op de achtste verdieping georganiseerd door vier jonge Rotterdamse kunstenaars. Kriterion Rotterdam bestaat twee jaar en dat wordt gevierd met een speciale editie van Pop-Up Cinema in het Auditorium Kriterion, de filmzaal in de top van Engels.

In het kader van Dak exposeren Koers von Cremer, Florine van Rees, Faye van Eijndhoven en Anne Fleur van de Vloed hun werk.

Koers von Cremer bestaat uit het tweetal Jorin Koers en Wes Cremer, ze opereren op het gebied van styling en fotografie en Anne Fleur van de Vloed maakt theatrale sieraden. Florine van Rees en Faye van Eijndhoven zijn vooral beeldend bezig!

Koers von Cremer meets Faye van Eijndhoven

De tentoonstelling is vrijdag 21 en zaterdag 22 september van 18.00 tot 23.00 geopend. De muziek wordt verzorgd door de Jelle Kuipers.

Ongeveer tegelijk organiseert Kriterion op vrijdagavond vanaf 19.30 vanwege het tweejarig bestaan een speciale editie van Pop-Up Cinema. Kriterion Rotterdam is een kunst- en cultuur organisatie bestaande uit een vereniging van studenten. De organisatie heeft als doel het verschaffen van uitdagend werk voor studenten waarbij ondernemerschap en zelfontplooiing centraal staan. De organisatie richt zich naast de studentenpopulatie, op alle Rotterdammers. Hierbij wordt er een laagdrempelig platform gecreëerd voor meerdere culturele uitingen, in het bijzonder de kunstzinnige film, in een levendige setting waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De betere films in een charmante en eigengereide setting, dat is waar Kriterion Rotterdam voor staat. Lees meer over Kriterion in dit eerder verschenen artikel op Grazen.nl.

Tijdens deze editie van Pop-Up Cinema in de mooie historische bioscoopzaal bovenin het Groothandelsgebouw wordt Brødre vertoond. Vanaf 23.00 zullen dj’s de avond afsluiten. De entree bedraagt 5 euro. Reserveren kan via reserveren@kriterionrotterdam.nl!

Kriterion Bioscoop

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra