Kunstfactor Live! 2012 in Rotterdam

Kunstfactor Life! - Edwin de Voigt (foto Liesbeth Hoogenboom) / Janna Haring)

Van 20 tot en met 22 september zullen LantarenVenster en LP2 bol staan van creativiteit tijdens de vierde editie van Kunstfactor live! Tijdens het evenement worden interessante discussies, workshops, ontmoeten en presentaties van amateurkunstenaars georganiseerd voor professionals in de amateurkunst. Beleidsmakers, politici, management, docenten en consulenten kunnen zo in een aantal dagen zien wat er op dit moment speelt in de wereld van de amateurkunst.

Traditiegetrouw is ook dit jaar een thema aan het evenement gekoppeld. Steeds meer wordt in onze samenleving de nadruk gelegd op duurzaamheid, respect, authenticiteit, verbinding en de opkomende loyaliteit . Deze begrippen kunnen worden samengevat in het nieuwe woord ‘sustainisme’. De culturele verschuiving die volgens velen plaatsvindt, geeft een nieuwe periode aan en krijgt na het modernisme en het postmodernisme dus de naam sustainisme. Deze interessante gewaarwording maakt het voor de organisatoren van Kunstfactor Live! Interessant genoeg om het sustainisme gedurende de vier dagen centraal te stellen.

Kunstfactor Live! - Umit C / Small Weven Fashion

Volgens de schrijvers van ‘Sustainism is the new modernism’, Michiel Schwarz en Joost Elffers,  is sustainisme de cultuur van netwerken, delen, lenen en uitwisselen. Toevallig of niet, maar tijdens Kunstfactor Live! Zullen al deze elementen terugkomen in de activiteiten die plaatsvinden. Netwerken tijdens ontmoetingen en presentaties met kunstenaars, maar ook het uitwisselen van ideeën tijdens discussies zullen ongetwijfeld voor verfrissende uitkomsten zorgen.

Ook naar Kunstfactor Live? Kijk voor meer informatie op www.kunstfactor.nl

Kunstfactor Live Rotterdam

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Alysia van Dijk