Nacht van de Kaap

Nacht van de Kaap

Katendrecht was ooit een berucht uitgaansgebied, vol zeelui en vrouwen van plezier die de talloze kroegen, bars en andere etablissmenten die op de Kaap gevestigd waren bevolkten. Tijdens de Nacht van de Kaap, een samenwerking van JMR en Theater Walhalla, zal de weer opkomende buurt een zaterdagnacht lang weer die sfeer van weleer uitademen. Met veel muziek op meerdere podia en in de kroegen.

Op het Delipleinpodium, het hart van het festival, wordt een ode gebracht aan het Internationale Dranklied. De in Rotterdam geboren en getogen actrice en zangeres Loes Luca zingt met andere Rotterdamse muzikale oudgedienden zoals Jacky Van Dam, Pierre van Duyl, Jacques Herb en Theo Braams verschillende klassieke drankliederen.

Maar de Nacht biedt ook een podium aan hedendaags internationaal en Rotterdams talent. In de Fenix Loods swingen Sindicato Sonico en Mama Rosin. In de Kleine Fenix speelt Modest Midget en dj Non de Jus sluit de nacht in de Fenix dansbaar af.

Nacht van de Kaap (c Bas Czerwinski)

In de restaurants en cafés rondom het Deliplein zijn er verscheidene optredens. Het Roterdamse ukelele-duo The Uke Box speelt in Kwizien en het eveneens Rotterdame Liptease & the Backstreet Crackbangers in China op de Kaap! De Rotterdamse kunstenaar en muzikant Goslink, Johnny Fernando, 44 Shakedown, Louise, Burlesque Ballroom, dj Tin Tin en Wannabiez zijn bij andere horecatenten te vinden. Het volledige programma is terug te vinden op Nacht van de Kaap.

Omdat De Nacht  al drie edities lang een succes is, vorig jaar waren er 5000 bezoekers, wordt er dit jaar een extra buitenpodium geintroduceerd. Deze Muziekkiosk is te vinden op het pleintje naast de Fenix Loods voor de nieuwe Rijnhavenbrug. In de kiosk is een divers programma van de Oekraïense accordeonist Zoltan, de poëtische hoogstandjes van Meindert Talma en betoverende jazz van Abdudaldah’s Jazz Kwartet.

Via Theater Walhalla zijn de kaarten voor de nacht (van 17:00 tot 04:00) van 15 euro per stuk te koop. De toegangsbewijzen garanderen toegang  tot de Ode op het Deliplein, de omliggende kroegen, Muziekkiosk en het Grootste Danspaleis van Nederland. De rest van de cafés en gelegenheden op de Kaap, zoals IJssalon Bleij en Café Norge zijn gratis toegankelijk!

Nacht van de Kaap, 8 september 2012 vanaf 17:00 uur – www.nachtvandekaap.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra