‘Noord Bruist Festival’ op het Noordplein

Noord Bruist festival op het Noordplein

Het toch wel grote Noordplein wordt 18 en 19 augustus opeens deels ingericht als huiskamer. Tijdens het Noord Bruist Festival wordt namelijk de Urban Living Room op het plein geplaatst. Het designproject van kunstenaar en organisator Studio ID Eddy (een Rotterdamse winnaar van de Dutch Design Awards in 2009) en de Rotterdamse Theatergroep Powerboat focust op de gastvrijheid en kleinschalige ontmoetingen in de grote stad. Noord is een drukke wijk in een grote stad dus de huiskamer die is ingericht met Dutch Design meubelstukken in een kleur past daar zeer goed.

Nog meer design is er te vinden tijdens de Noord Bruist Markt met vijftig kraampjes. Deze markt op zaterdag en zondag wordt georganiseerd door Swan Market.  Swan Market is een lifestyle markt waar lokale ondernemers hun aanbod van mode, vintage, sieraden, accessoires, interieur, betaalbare kunst, kids design en ook lekkernijen verkopen. Zondag 19 augustus zal de dertiende editie plaatsvinden op de plek waar het allemaal begon, het nabij het Noordplein gelegen Garage C (voormalig Rotabs style center).

The Nits op Noord Bruist Festival

Noord Bruist werkt ook samen met De Groene Loper.  De Groene Loper is een festival dat de groene ziel van de stad toont en natuurplekken waar weinig mensen het bestaan van weten. Op zondag 19 augustus vertrekt vanaf het Noordplein een vaartocht. De tocht voert de Rotte af tot de Delftse Schie met als halteplaatsen de Gandhituin bij de Gordelweg, de kade bij Museum Oud Overschie en landgoed de Tempel bij de Schieveense polder.

Dit alles vindt plaats terwijl op het podium grote muzikale trekkers als de Rotterdamse artiesten Postmen en Yuli Miguel en ook Bazzookas, internationale muziekformatie TenTemPiés en The Nits optreden.

Noord Bruist Festival
18 en 19 augustus 2012
13.00 – 21.30 uur
Noordplein
Meer informatie www.noordbruistfestival.nl

Email dit artikel naar een vriend Email dit artikel naar een vriend

About Jeroen Veenstra